O fraudă care a devenit virală în doar câteva zile. Începând de miercuri, pe rețeaua de socializare Instagram au apărut zeci de postări cu promisiuni de reduceri sau chiar cadouri din partea mai multor branduri de haine, în urma unui „concurs”. Utilizatorii sunt rugați să se aboneze la pagina de Instagram de pe care s-au publicat postările și să obțină, astfel, șansa de a câștiga „un certificat pentru orice haină”.

Aceste profiluri fake au fost numite după cunoscutele brand-uri de haine, care, în Republica Moldova, se află sub mentenanța companiei Aridon Group: Levi’s, Aridon, Oodji, Colin’s, LTB, etc. În unele cazuri, profilurile false au ajuns să aibă peste 2000 de abonați în doar două zile. Asta după ce au fost publicate postările ce îi îndeamnă pe utilizatori să participe la un „concurs”, în urma căruia li se promite obținerea unor certificate pentru haine.

 

Sursele din cadrul companiei susțin că este vorba de profiluri fake și că, în realitate, Aridon Group nu inițiat un asemenea concurs.

„Toți utilizatorii, consumatorii și clienții sunt rugați să nu cadă prada acestor escrocherii. Informațiile despre concursurile și promoțiile noastre se publică doar pe paginile oficiale ale companiei”, a spus reprezentanta companiei Aridon, Natalia Ceaglii.

Citește și: Un brand celebru de haine a fost acuzat de rasism din cauza unui hanorac purtat de un copil de culoare

Între timp, compania Aridon a trimis o solicitare oficială către Instagram, cerând inchiderea profilurilor fake.  Juriștii companiei investighează cazul.

Sursa: Agora.md

 

Distribuie articolul: