Fiecare dintre emoțiile pozitive sau negative, pe care le resimte organismul nostru, e asociată cu efecte nemijlocite asupra diferitor părți ale corpului. Cert este că fiecare emoție influențează garantat corpul nostru și poate fi trădată, la un moment dat, de apariția durerii într-o zonă anume. Nu în zadar spunea Hippocrates că dacă omul decide să fie sănătos, trebuie să renunțe la motivul care îi cauzează durere. Numai după ce face acest lucru poate fi ajutat să se însănătoșească. 

Legătura corp-minte este inevitabilă și deosebit de puternică. Chiar dacă nu le vedem cu ochiul liber, fiecare emoție stârnește reacții chimice în corpul nostru și provoacă hormonii să acționeze asupra anumitor zone din organism.

Potrivit Energia Qi:

Durerile din zona gâtului înseamnă nedorința de a vedea și altă părți ale problemelor. Se trage din încăpățânare și cruzime.

Durerile umerilor = incapacitatea de a întâlni cu bucurie evenimentele care au loc în viața noastră. Este o durere legată de atitudinea noastră față de lucruri.

Durerile de spate = absența sprijinului în viață. Durerile din partea de sus semnifică insuficiența de iubire sau ascunderea sentimentului de iubire. Durerile de la mijlocul spatelui ascund sentimentul de vină și dorința de a vă debarasa de probleme. Durerile în partea de jos a spatelui trădează grijile legate de insuficiența de bani sau de gestionare a finanțelor.

Durerile de cot = schimbarea orientării în viață. Se asociază, deseori, cu noi experiențe.

Durerile de încheieturi ale mâinii  = insuficiența de mișcare, acceptarea dificilă a lucrurilor.

Durerile de călcâi = sentimentul de vină. Călcâiul este legat de capacitatea oamenilor de a simți plăcerea.

Durerile de talpă = lipsa bucuriilor în viață.

Dacă vreți să scăpați de aceste dureri, e suficient să scăpați e emoțiile care le cauzează.

Emoțiile negative, după cum ați observat mai sus, cauzează efecte inevitabile, iar întrebarea principală e: cum reușim să ne ținem emoțiile sub control și să permitem doar manifestarea celor pozitive?

Foto: sanatate.bzi.roymed.ro

Citește și:

25 de moduri prin care ziua ta poate începe excelent!

Top zece alimente care activează ”hormonii fericirii” în organism!

Distribuie articolul: