Potrivit unui studiu realizat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 ianuarie 2018 şi publicat de Agenția Gramatic, Emilian Creţu se afla pe locul 10 în clasamentul celor mai populari influenceri de la noi, printr-o sumă a urmăritorilor de pe trei cele mai populare rețele sociale. Printre vloggerii de la noi, însă, „Emilian Crețu – Da, sunt român” deține întâietatea pe Facebook. Iată vlogurile din top 10.

Umorul cucerește!

Ne-au invadat viața de video-uri pe diverse teme, de la cele mai minore probleme sociale până la ironii politice cu tentă umoristică sau foarte serioasă, diverse provocări  și muuuuulte zâmbete. Vlogerii au pus „stăpânire” pe top-uri, iar cei mai urmăriți dintre ei au sute de mii de fani virtuali. Cu 182,5 mii de urmăritori pe pagina sa de FB, Emilian Crețu se află pe locul I.

Sute de mii de urmăritori

Chiar dacă și-a sistat o perioadă activitatea, nu mai creează zilnic video-uri cu provocări sau pe diverse teme pentru tineri, Ilie Bivol continuă să fie unul dintre cei mai urmăriți vloggeri, clasându-se pe locul II. Dacă însă analizăm urmăritorii doar pe pe pagina de Youtube, Ilie Bivol este cel care deține întâietatea. Cu 158 de mii de fani, adolescenta Iuliana Beregoi este unul dintre cei mai cunoscuți copii talentați din Republica Moldova pe Facebook, dar și pe Youtube – peste 551 mii abonați.

În topul celor 10 de pe Facebook regăsim mai departe vlogguri cu tentă umoristică, fie că ironizează societatea în general, fie că pun degetul pe rănile politice din Republica Moldova: Banca de bancuri, Zâmbărele, Lumina, Scaun la Cap, Zdarova Natasha, Comedy Zebra Show și Nanu Danu.

Pe Youtube tendința mai mare este spre paginile de video blogging pentru și cu copii: Alexunea TV, Jasmina Show, Sofia Show, Irochka, etc.

Vezi și: Copiii, cei mai urmăriți în mediul online! Topul celor mai populari influenceri din Republica Moldova