Se trezește cu noaptea în cap și le transformă pe mirese în adevărate Cenușărese! Hairstilista și make-up artista Elena Postică aduce mireselor imaginea pe care și-au croit-o în minte ani de zile. Ne-a dezvăluit careva secrete din machiajul de mireasă, cât de important este decolteul și le propune viitoarelor mirese accesoriul de păr, dacă acestea își fac din timp programarea.

Rezervă locul de timp

„La capitolul coafură și machiaj eu sunt destul de solicitată, mai ales în sezonul nunților. Iată de ce este foarte important ca miresele să se programeze din timp pentru această etapă din pregătirea lor. Mai cu seamă dacă au nevoie să fie gata relativ devreme, adică pe la 6, 7, 8 dimineața – este absolut necesar că aveți măcar câteva luni distanță de la eveniment pentru a putea face o probă prealabilă de coafură și de machiaj. Uneori ne trezim și la 4:00 dimineața pentru ca miresuicele noastre să fie perfecte la ora la care… se vor trezi mirii (râde).”

Graba strică treaba

 „Coafura și machiajul de mireasă în primul rând este conceput să țină bine, cel puțin 24 de ore. Dacă acesta va cădea înseamnă că fie nu ați discutat suficient de bine cu stilistul, fie acesta nu a fixat suficient de bine coafura sau machiajul. Înarmați-vă cu răbdare: întregul proces durează mai bine de două ore și include și fixarea accesoriilor din păr sau a voalului miresei. Mai puțin – NU și nici nu voi accepta să pregătesc o mireasă dacă am doar o oră. Rezultatul trebuie să-mi placă și mie, iar în acest caz – graba strică treaba.”

Nu uitați de decolteu

„Deseori miresele au grijă de coafură, au un machiaj perfect, însă fața contrastează coloristic foarte mult cu decolteul. NU uitați de el – acesta este parte din machiaj, din voi, din ansablul vizibil al unei mirese și e foarte important să fie în unison cu toată imaginea. Decolteul va fi prelucrat cu aceeași nuanță de fond de ten sau doar o jumătate de nuanță diferență. Neapărat se va adăuga fard, sclipici pentru a-l defini și fixativ pentru ca acesta să rămână intact pe tot parcursul serii.”

Prinde în dar accesoriul de păr

„Accesoriul coafurii este foarte important pentru ansamblul complet și armonios al unei mirese. Iată de ce, încurajez miresele să facă o programare cât mai curând, iar în dar vor primi accesoriul sau coafura de probă. Accesoriile le potrivesc după stilul și culoarea nunții. Le creez eu sau le alegem împreună cu mireasa. La fel, atunci când avem coafura de probă vom discuta amănunțit despre potrivire, coloristică, dar și rezistența părului. Doar văzând părul pot să spun cât de bine va rezista coafura și deja pot veni cu recomandările de rigoare”, ne-a mai spus Elena Postica.

P

Distribuie articolul: