A început să facă voluntariat dintr-un motiv „meschin” ca mai apoi acesta să devină o activitate cotidiană. Eduarda Ciobanu este eleva care de aproape trei ani își dedică majoritatea timpului activităților cu caracter social.

Cu ocazia săptămânii internaționale a voluntariatului, AGORA îți propune să îi cunoști povestea și să vezi care este rețeta unui voluntar de succes.

„Am decis să să fiu voluntar în 2015 în cadrul Misiunii Sociale Diaconia. Eram în căutarea unei activități extrașcolare utile și voluntariatul mi s-a părut o variantă perfectă. Astfel, în urma unui interviu cu coordonatorul, mi-am început activitatea”, spune Eduarda, care pe atunci avea 15 ani. Întrebată de ce anume a ales voluntariatul, eleva povestește cu sinceritate că a ales să fie voluntar pentru a-și „omorî” eficient timpul.

„La început, motivul a fost unul meschin. Voiam să-mi găsesc o ocupație. Într-un final realizez că acum primesc o plăcere colosală de la ceea ce fac. Zâmbetul și emoțiile pozitive ale oamenilor sunt molipsitoare”, mărturisește tânăra ajunsă la vârsta majoratului.

Deși recunoaște că nu este o muncă ușoară, totuși continuă să ajute oamenii, cel puțin să le aducă un zâmbet pe față.

„Îmi este greu în momentele în care întâlnesc oameni care îmi reproșează anumite lucruri sau sunt nemulțumiți de problemele lor, dar numărul celor ce sunt recunoscători  este, totuși, predominant. Asta îmi oferă puteri și dă sens muncii pe care o fac”, mai spune tânăra.

Vezi continuarea pe AGORA

Distribuie articolul: