Pe 10 octombrie, Revista pentru femei EA.md împlinește 5 ani de când se află pe piața online din Republica Moldova. Multe s-au schimbat de-a lungul acestor ani: designul de trei ori, redactorul de și mai multe, iar echipa a oscilat de la „one woman show” până la una aproape completă. Actuala componență a redacției povestește despre emoțiile și dăruirea cu care muncește zilnic pentru a aduce un strop de curaj și multă inspirație femeilor din Moldova... și nu doar.

Echipa EA.md

Ellene Mocrii, fotografa revistei

„Când am venit să lucrez în caliate de fotograf pentru Revista EA.md, realizam foarte bine că va fi o adevărată provocare pentru mine, având doar o foarte mică experiență în domeniu. De 2 ani și jumătate lucrul în această echipă și pentru această revistă continuă să fie o provocare și una destul de frumoasă. Zi de zi sunt provocată să cresc, atât ca fotograf cât și ca om. Mă bucur că am ocazia să cunosc oameni frumoși, să le descopăr poveștile captivante, să explorez noi locuri din frumoasa noastră Moldova, să „gust” din culisele fiecărui eveniment la care suntem parteneri și desigur să mă dedic, cu mult suflet pentru un conținut de imagine calitativ.

Ea.md pentru mine e un fel de „acasă”, acolo unde mă pot refugia oricând în creație, unde orice idee a mea are dreptul la viață, unde orice vis de a cunoaște pe cineva sau de a colabora cu cineva are dreptul la împlinire. Consider că sunt o norocoasă pentru că îmi iubesc foarte mult echipa alături de care muncesc, mă duc cu zîmbetul pe buze la oficiu, pentru că știu că acolo am să găsesc mereu oameni plini de soare, dragi mie… și unde mă așteaptă cea mai bună cafea din lume 🙂

La mulți ani Ea.md, la mai mulți cititori și la mai multe provocări frumoase!”

Ellene și Daniela

Diana Musaelean, reporter, realizatoarea proiectului „Ce vor femeile”

„Ea.md a fost schimbarea și provocarea anului pentru mine! De câteva luni descopăr în mine o altfel de Diana, grație echipei și oamenilor pe care-i intervievez. De fapt, Revista Ea.md mă ajută să devin femeie. Cum? De fiecare dată când descoper oamenii, personalitatea sau talentele lor, „fur” și câte o lecție pentru mine. Sentimentul de după publicarea unui material, realizat cu multă dăruire este de nedescris, iar apreciarea lui de cititor îmi oferă și mai multă încredere.

Vreau să le spun în primul rând la mulți, mulți ani cititorilor fideli ai Revistei, iar colegelor vreau să le spun mulțumesc, mi-au devenit scumpe”.

Diana si Nadia

 Daniela David, reporter

„Niciodată n-aș fi crezut că e atât de greu și frumos să cunoști și să scrii despre femei. Cel mai palpitant detaliu este să-i provoci pe oameni să vorbească despre ei, despre slăbiciunile și culmile sufletului lor. Pe de altă parte, am înțeles că adevărata celebritate a oamenior „sus-puși” nu se impune de ei, ci vine din recunoaștere, din modestie, naturalețe și talent veritabil.

Îmi place să zic că ne citesc mulți bărbați și că femeile pe care le-am cunoscut, mi-au oferit modele de feminitate, maternitate și profesionalism. Mi-aș dori ca revista să devină punctul de sprijin al femeilor de toate vârstele, din țara noastră. În special, mi-aș dori să explorăm vârsta a treia, femei care au învins boli și evenimente istorice.

Echipa EA.md

Nadia Darie, editor

Dacă nici acum nu mă mai credeți că eu pe bune am și o fată… nu mai știu cum să mai demonstrez! Pentru mine Ea.md a fost platforma de afirmare ca jurnalist în presa scrisă, iar de ceva timp, și în calitate de coordonator al redacției. Cel mai dificil a fost să găsim numele potrivit de brand pentru revistă, în noua ei imagine, dar și să combin postura de dublă mămică de băieți, cu cea de mămică a unei fete… foooaaaarte pretențioasă și cochetă.

E o provocare zilnică să ne dăm seama ce vor femeile, iată de ce redacția noastră este și diferită, ca fire și personalitate, dar și foarte maleabilă: încercăm să ne punem în pielea fiecărei cititoare ca să îi înțelegem preferința legată de site-ul nostru. Nu vom mulțumi toate femeile nicioadată, însă de un lucru suntem sigure: le oferim diversitatea și calitatea necesară pentru ca ele să prindă la curaj și să își manifeste personalitatea în deplinătatea sa.

La mulți cititori fideli, la multe afișări, la mulți parteneri și la multă înspirație nouă!

Echipa EA.md

Echipa EA.md

Echipa EA.md

Foto: Irina Spinei

Machiaj: Olga Trudov

Coafura: Silvia Darii

Decor: Mariana Percic

Vestimentație: SteauaReds.md – O’devalle