Una dintre cele mai bune echipe de Dragon Boat din Republica Moldova are mare nevoie de ajutorul nostru. Sunt tineri, puternici și plini de ambiție, dar din păcate, tinerii sportivi riscă să nu ajungă la campionatul care va avea peste o lună.

Clubul sportiv „Vulturii” practică Dragon Boat la Drochia, iar în cinci ani a câștigat peste 10 medalii de aur, 8 de argint și 6 de bronz la campionate internaționale. Anul acesta campionatul European de Dragon Boat se va desfășura pe data de 23 – 26 august în Branderburg, Germania, doar că după un an de pregătiri sportivii noștri nu au bani ca să meargă la competiție.

În toți acești ani „Vulturii” de la Drochia au supraviețuit datorită ajutorului părinților, businessului local sau a contribuțiilor private. Așa se întâmplă că 50 de copii care se antrenează zi de zi pentru a ne reprezenta țara, ajung în fiecare an cu mâna întinsă pentru dorința de a face ce pot ei mai bine, sport. Haideți să-i susținem, dacă statul nu mai este interesat de ei. Fiecare contribuție și încurajare înseamnă că munca acestor sportivi de performanță nu este în zadar. Cei 35 de sportivi au nevoie de un buget minim pentru cazare, mâncare și transport, în rest ei sunt foarte pregătiți de competiție.

Dragon Boat este o canoe mare de 20 de locuri, în fața căreia stă un baterist care lovește într-un tambur, astfel dictând ritmul cursei. Acest sport își are originile în China, fiind practicat încă 2000 de ani în urmă.

Toți cei care vor să le dea o mână de ajutor sportivilor noștri o pot face aici. Pentru ei vâslitul este un stil de viață.

Distribuie articolul: