Olga Chiriac este una dintre femeile care încă mai păstrează suflul vremurilor apuse. Îi place franceza, de aceea îi ajută pe cei mici să o cunoască. Are o pasiune pentru meșteșugul iei și o frumoasă colecție de peste 40 de bluze. Olga Chiriac a intrat în vizorul public și pe ealider.md datorită implicării sale active în viața culturală a localității sale, relatează UNIMEDIA.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

A confecționat prima ie pentru fiica ei și de atunci nu s-a mai putut lăsa de acestă frumoasă îndeletnicire.

„Pasiunea vine încă din școală, fiindcă am avut o profesoară de educație tehnologică care ne-a învățat aceste tehnici”, spune aceasta. 

A visat să facă studii și acum, la 61 de ani spune că ar mai continua să învețe. „Și acum dacă aș avea posibilitatea, aș vrea să fac un masterat la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, în domeniul cultorologiei”.

Spune că viața ar fi monotonă dacă nu s-ar fi implicat în activitățile social – culturale ale localității Strășeni, și nu numai.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

„Mă strădui să particip cu lucrările mele la toate expozițiile și mai am o activitate la biblioteca raională, sunt co-președinte la un cenaclu de cultură și civilizație, unde organizăm diverse întâlniri cu scriitorii”, menționează Olga Chiriac.

Olga iubește poezia autohtonă și vrea ca francezii să ne cunoască cultura prin intermediul poemelor. „Voi lansa o carte care va fi o culegere de traduceri în limba franceză a poeților noștri”, adaugă acesta.

Îi place cultura și se dedică din plin acestui domeniu. Spune că femeile pot fi active, dacă își doresc acest lucru. ”Dacă unele doamne doresc să implice mai mult în politică, mie-mi place cultura și de aceea sunt în acest domeniu”.

Iubește folclorul, iar dacă nu ar fi predat franceza, s-ar fi dedicat în totalitate tradițiilor naționale. „Într-o perioadă adunam versuri, cântece populare și chiar am dansat într-un ansamblul „La dumbrava verde”. Mai apoi, s-a început pasiunea pentru arta populară și broderie”, spune aceasta.

Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, în parteneriat cu UNIMEDIA au lansat pe 15 septembrie platforma de e-nominalizare a femeilor lidere www.ealider.md.

„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.

Sugerează și tu o doamnă notorie!