Studii: Absolventa liceului Seiling High School, ASEM (Relatii Economice Internationale), Magistru în Management Financiar;

Ocupație: Președintele GEN Moldova (Rețeaua Globală a Antreprenoriatului în RM), Co-fondator al Școlii Vinului (Cenzor), expert în domeniul antreprenoriatului în câteva proiecte internaționale printre care SEECEL, Cupa Antreprenoriatului Rural din Soroca;

Pasiuni: Copii și părinții mei și apoi, dezvoltare econonomică și socială, antreprenoriat, modelarea afacerii, marketing și management cross-cultural, psihologie comportamentală și socială. Îmi place să citesc, să dansez, să desenez de mic copil și să schiez. În ultima vreme, am descoperit că foarte mult îmi place să dorm:)

Limbi Străine: Engleza, rusa și un pic de franceză, germană, spaniolă, italiană.

Ultima carte citită: „Accelerate” de Kotter.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Olesea FortunaOlesea Fortuna s-a născut pe 17 noiembrie 1978, în or. Cimişlia. A absolvit Şcoala „Mihai Eminescu” din oraşul de baştină şi Liceul „Seiling High School” din Oklahoma, SUA. După aceasta, îşi continuă studiile la Academia de Studii Economice, Facultatea Relaţii Economice Internaţionale şi masteratul în Finanţe la Universitatea de Stat. A efectuat stagii în Statele Unite ale Americii, Republica Cehă, Ucraina, România şi în alte ţări.

În anul 2007 devine coordonator al programului „Open World Leadership Program”, iar un an mai târziu este numită în funcţia de director executiv al Consiliilor Americane în R. Moldova. Începând cu 2011, decide să se concentreze asupra proiectelor de dezvoltare economică şi devine managerul proiectului Dezvoltarea Agriculturii Ecologice, implementat de organizaţia People in Need în RM, finanţat de Agenţia Cehă de Dezvoltare. La sfârşitul aceluiaşi an, împreună cu alţi colegi, creează asociaţia obştească „Invento”.

„Țin minte aveam 14 ani și peste tot erau dificit, lumea stătea în rânduri interminabile pentru a cumpăra cele mai elementare lucruri. Atunci mi-a apărut ideaa că aș vrea să fac și eu ceva ca lumea să nu mai fie săracă. Bănuiesc că tot pe atunci am sădit sămânța în suflet pentru ceea ce acum realizez. Știu că am asociat această profesie de economist în relații internaționale, chiar dacă nu-mi era deloc clar ce va cuprinde munca mea, dar știam că ține de aducerea bunăstării in țara mea”, a precizat Olesea.

Olesea Fortuna

Potrivit sursei, lucrurile au evoluat în timp și cu cât mergeam mai departe, cu atât mai bine se contura ce vroiam să facă. Și-a realizat visul de atunci și se simte cetățean al pământului.

Fortuna„Încă de la sfârșitul anului 2013, am înțeles că vreau să creăm o echipă care va susține antreprenorii din Republica Moldova să acceseze piețe internaționale, să găsească cunoștințele și platformele pentru a-și dezvolta afacerile la nivel mondial și să creștem vizibilitatea antreprenoriatului moldovenesc.
Trăim în era accelerată a participării, când oamenii care au suficiente competențe și abilități interpersonale, pot să-și dezvolte afaceri mult mai rapid și să acceseze piețe netradionale pentru produsele și afacerile sale. Cel mai mult îmi place că în activitatea mea descopăr antreprenori care își dezvoltă afaceri de succes în Republica Moldova, dar și cei care trec peste limitele propriei persoane pentru a reuși. Învăț să am reziliență la șocurile vieții și e cea mai utilă lecție pe care am putut s-o primesc vreodată”, a mai adăugat Olesea.

Anul acesta eroina noastră a fondat organizația care reprezintă Global Entrepreneurship Network în Republica Moldova – GEN Moldova. Organizație care a creat o platformă de susținere a antreprenorilor la nivel global și valorii acestora în dezvoltarea economiei mondiale.

„Am adus trei concursuri internaționale: Creative Business Cup, Get in the Ring Investment Battle și Future Agro Challenge, care promovează modelele de afaceri inovative din Moldova la nivel global în diferite sectoare cum ar fi industriile creative, agro-alimentare, dar și pentru a stimula dialogul între antreprenori și investitori prin Bătălia pentru Investiții.

Olesea Fortuna

Am organizat un șir de proiecte și seminare pentru noii antreprenori, printre care și proiectul pentru femeile antreprenoare care susține potențialul, promovează valoarea antreprenoriatului feminin și aportul acestuia în economia națională”, a precizat Olesea

La nivel personal își dorește să-i aibă pe cei mai dragi fericiți, sănătoșei și în siguranță. De asemenea, Olesea și-a fixat deja prioritățile pentru anul viitor.

„Anul acesta vrem să atragem mai mulți parteneri naționali pentru a dezvolta aceasta patformă de antreprenori moldoveni competitivi la nivel global, dar și vrem să aducem speakeri și parteneri internaționali în Republica Moldova”, a conchis sursa.

Foto: Facebook.com

Sursa: EaLider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!