Studii: Facultatea de Istorie și etnografie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Drept, USM;
 
Ocupație: Avocată;
 
Pasiuni: Muzica, dansul, teatru, filosofia, psihologia;
 
Limbi străine: Rusa și franceza; 
 
Ultima carte citită: Arta avocatului. 7 prelegeri de  Mircea Manolescu.
NataliaNominalizată drept „Omul de gardă” de către o publicație periodică, Natalia Moloșag face parte din femeile lider care stau la straja dreptății. Este prima avocată publică care s-a lansat în sprijinul tinerelor maltratate după protestele din 7 aprilie 2009 și le-a oferit sprijin moral și juridic.

În materialul realizat în cadrul proiectului www.ealider.md, vedeți cum este să fii o avocată de succes într-o sferă dură, dominată de legi și principii bătute în cuie.

Natalia Moloșag a visat mereu să facă avocatură și dacă nu ar fi stat în fotoliul de apărător al drepturilor omului, cu siguranță ar fi fost la catedră, în fața elevilor, în calitate de profesoară.

„Visul de mică și de fapt, tata îmi zicea că aia mică, eu fiind mezina, va fi avocat pentru că are stofă de avocat. Prima mea facultate a fost de istorie și istoriografie, sunt pasionată de istorie și oricum aveam să fiu un pedagog”, spune aceasta.

 
 
Evenimentele ce au urmat protestele din 7 aprilie 2009, i-au schimbat cariera, tranformând-o într-o persoană publică.

„Am intervenit atunci când am plâns atunci împreună cu ele în odaia de consultații. Mi-au povestit prin ce-au trecut. Atunci mi-am pus drept scop și obiectiv să reabilitez victimele”, explică Natalia Moloșag.

Vorbește despre activitățile din viața ei și spune că din fiecare a luat ceea ce este mai important.

Molosag
 
„În 2011, prin concurs, am fost aleasă în calitate de membru în comisia de licnețiere în a profesiei de avocat”.

Visează să deschidă o școală de pregătire în domeniul oratoricii pentru avocați. Potrivit Nataliei Moloșag, la capitolul arta vorbii, avocații trebuie minuțios pregătiți.

„Un vis al meu și al colegilor mei este de a deschide acea școală pentru avocați. Din motiv că avocații noștri nu sunt învățați cum să se prezinte în instanțe”.

 

Distribuie articolul: