Anna Lyberg este noua Ambasadoare a Suediei în Republica Moldova, anunță pagina oficială a misiunii diplomatice la Chișinău. A absolvit una dintre cele mai importante universităţi din nordul Europei, University of Gothenburg. Acolo a studiat la Școala de Administrație Publică și Școala de Afaceri, Economie și drept, Departamentul de Economie și Societate.

Diplomata a lucrat anterior în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Suediei, cea mai recentă funcție fiind cea de Director Adjunct al Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală, din anul 2013. Anterior, a activat în cadrul misiunilor din Bruxelles și Moscova.

Anna Lyberg a vizitat Moldova de mai multe ori și acum, avînd soțul și copiii aici, ea așteaptă cu nerăbdare să cunoască această țară, poporul, mîncarea și toate locurile frumoase despre care a auzit.

Pentru a se familiza mai bine cu cultura noastră, stimata doamnă a fost prezentă și la cel mai grandios show de modă de la noi din țară. În una din pozele de la Moldova Fashion Days, o vedem pe Anna Lyberg alături de doi Karen Hilliard, șefa misiunii USAID în Moldova, Doina Nistor, Directoare a Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, și alți oficiali.