Ziua Femeii nu este doar o dată în an, ci în fiecare zi. În luna martie, încercăm să vă inspirăm cu poveștile doamnelor de succes, dar și a femeilor ce merită a fi cunoscute, apreciate. În continuare, vă învătăm să descoperiți mai multe despre Ludmila Scalinîi, una dintre primele deputate în primul Parlament al Republicii Moldova. 


Parte a campaniei lansată de UN Women Moldova, „Tu știi că poți”, Ludmila Scalinîi este o femeie demnă de toată admirația. Semnatară a Declarației de Independență și participantă a Mișcării Femeilor din Moldova, a pledat întotdeauna pentru egalitatea de gen. E convinsă că femeia își are locul ei în societate, iar prin puterea sa le poate obține pe toate.

„Eu am făcut tot ce am putut în Moldova. Eu am știut că pot și m-am străduit să fac ceea ce am văzut că a făcut mama mea. Toată viața m-am ocupat cu activitatea de ajutorare a oamenilor săraci și până în prezent continuu să fac acest lucru. Am avut marea onoare să fac cunoștință cu Iuri Gagarin atunci când a venit aici, în Chișinău. Implicarea femeilor în politică e problema planetei, nu doar a țării noastre, dar eu cred că se schimbă situația. Așa cum în familie, soțul cu soția se susțin, așa și în țară femeile și bărbații trebuie să facă. Țara nu este doar a bărbaților, e a tuturor”, menționează Ludmila Scalinîi.

Mai multe despre EA, aflați în filmulețul de mai jos:

10 istorii despre femei care au făcut istorii: Ludmila Scalinîi

Poate a trecut Ziua Internațională a Femeilor, dar lupta noastră pentru o lume unde egalitatea de gen este respectată și femeile pot avea orice meserie își doresc continuă. Astăzi, 10 martie, UN Women Moldova lansează 10 istorii despre femei care au făcut și fac istorie, în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Vă prezentăm prima istorie cu Ludmila Scalinîi, femeia care este una dintre primele deputate în primul Parlament al Republicii Moldova, este semnatară a Declarației de Independență și participantă a Mişcării Femeilor din Moldova. #10istorii #TimeIsNow

Posted by UN Women Moldova on 10 Martie 2018

Foto: Captură video

Distribuie articolul: