Adori să savurezi ore întregi din razele fierbiți ale soarelui ca să obții un bronz frumos? Pentru ca soarele să nu dăuneze pielii tale ar trebui să întreprinzi câțiva pași de îngrijire după ce te-ai expus la soare. 

1. Pentru față realizează-ți următoarea mască: 2 linguri de brânză grază, 1 lingură de frișcă și 1 lingură de miere. Amestecă aceste ingrediente și aplică pe față timp de 20 de minute. Spală fața și aplică o cremă hidratantă. De asemenea poți aplica suc din castreveți pentru a calma pielea.

2. Dacă ți-ai ars pielea la soare, plantele de aloe îți vin în ajutor. Curăță de coajă de pe o frunză de aloe, mărunțește-o și scruge sucul prin tifon. Sucul obținut dizolvă-l cu apă clocotită în proporții de 1:1. Înmoaie niște servețele în amestec și aplică pe zonele arse de soare, fiecare 5-10 minute, timp de o oră, de două ori pe zi.
3. Pielea afectată de soare se tratează cu mască din miere, amestecată cu albuș de ou și câteva picături de ulei de migdale. Se aplică pentru 20 de minute pe față sau corp, apoi se spală cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă.
4. După plajă răsfață-ți corpul cu o baie călduță: amestecă lapte fiert cu 50 ml de ulei din măsline și adaugă în cada cu apă. Apoi aplică o loțiune nutrititvă.
5. Este indispensabil să îți ferești nasul de razele fierbinți ale soarelui – pielea subțire de pe nas arde cel mai rapid.  Pentru ca să eviți arsurile pe nas trebuie să porți cu tine permanent ulei din măsline.