Victor Nofit este persoana care respiră din artă, dimineața acesta apare pe micile ecrane, iar seara pe scena teatrului, acolo unde lumea se inspiră și vine să-și ia porția de spiritualitate. Într-un interviu pentru revista Fashion VIP, Victor și-a destăinuit cele mai scumpe secrete, vorbind despre munca din spatele cortinei, oamenii importanți din viața lui și despre perioadele grele ale vieții.

Victor mărturisește că este un adevărat norocos, iar acest lucru se datorează faptului că face ceea ce-i place – teatrul. Acesta povestește cu o bucurie nostalgică despre începuturile sale teatrale cât și despre emoțiile primei performanțe de pe scena teatrului.

„Dumnezeu m-a alintat un pic, pentru că fac exact ceea ce-mi place – teatrul. Prima dată am călcat pe scenă în calitate de actor în anul II de facultate. Se întâmpla la „Luceafărul”. Mi s-a părut cel mai fantastic moment să fiu în lumină și să descopăr lumea teatrală. La 18 ani când ieși pe scenă alături de marii actori, ți se pare un succes nebun. Așa a început viața de artist care înseamnă multă muncă și lectură. Am avut ocazia să lucrez cu cei mai buni regizori din Republica Moldova din acele timpuri. Am avut noroc de profesori buni la facultate, iar la teatru am colegi cu experiență de la care mă inspir”, povestește actorul Victor Nofit.

Pe scena teatrului nu există scuze, un artist rămâne a fi artist indiferent de circumstanțe, acest lucru îl demnostrează și Victor Nofit care a avut ocazia să iasă în scenă chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

„Pe scena teatrului ieși cu dureri sufletești sau cu febră, pentru că nu ai cum să lipsești. Cu jumătate de oră înainte de spectacol, o comedie, am aflat că a murit bunica. Sala era plină, iar eu a trebuit să joc de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Aceasta este partea proastă a meseriei”, mărturisește actorul.

Pe lângă teatru, Victor Nofit mai este activ implicat și în televiziune despre care spune că-i ocupă o bună parte din timp. Se pare însă, că, cu timpul actorul a învățat cum să-și gestioneze timpul și să le facă pe toate.

„Pe lângă teatru, televiziunea îmi ocupă practic tot timpul. Inițial, la TV am făcut o emisiune despre mașini. Apoi am prezentat știrile. Acum sunt la matinalul „O nouă zi”, care-mi este extrem de drag. Deși programul este încărcat, găsesc energie și forțe pentru că fac ceea ce-mi place. Pentru mine e firesc să merg la TV, apoi la repetiții, apoi la spectacol. Am uitat când am avut ultima oară un week-end liber ca să stau doar acasă, să petrec timpul cu familia, să merg să-mi văd părinții”, povestește Victor.

Totuși când are timp liber, preferă să-l petreacă în sânul familiei. Iar conexiunea pe care o are cu fiica lui este una cu adevărat puternică, ea e „fata tatei”, spune Victor despre fiica lui.

„Când am puțin timp liber, obișnuiesc să stau cu fiica și soția mea. Privim desene animate bune, de clasă, cu dublare în limba română. Pregătim câte un bol de pop – corn și stăm ca focile care se alintă pe nisip în fața soarelui. Împreună cu soția îi creăm Teodorei o copilărie frumoasă. Când suntem împreună încerc să o alint, pentru că e fata tatei , e suflețelul meu. Am învățat-o să înoate când avea vreo trei ani, de aceea în timpul liber mergem la bazin”, spune Victor Nofit.

Astfel cum viața este un amalgam de evenimente, printre ele se mai strecoară și din cele care te pun la încercare. Victor își amintește mai cu seamă două episoade care i-au marcat o perioadă mai dificilă.

„Cea mai tristă perioadă a fost atunci când părinții mei au plecat peste hotare. Eram proaspăt căsătorit și aveam nevoie vitală de sfaturile lor. De pe urma acestei plecări am suferit și eu și frații mei, iar nepoții au fost lipsiți de mângâierea bunicilor. Vorbeam minute, apoi ore în șir la telefon: eu plângeam aici, iar părinții mei la celălalt capăt al firului. A doua dimineață neagră din viața mea a fost când cumnatul meu s-a stins din viață. Noi doi eram ca frații. Sora mea m-a sunat la șase dimineața și mi-a spus că el nu mai e. Eu a trebuit să fiu solul negru și să dau această veste nepoțelelor mele”, mărturisește actorul.

Citiți interviul lui Victor Nofit integral în ultimul ultimul număr al revistei Fashion VIP, care poate fi deja găsit în chioșcuri.