Indiferent de anotimp, aroma de portocale este binevenită în orice zi. Iar când o poți întinde pe pâine, la micul dejun, e cu atât mai bine. Vezi mai jos cum poți prepara o dulceață aromată de portocale, cu gust acrișor, ce se potrivește bine și la ceai în serile de toamnă și în zilele toride de vară, peste o porție de înghețată de ciocolată.

Ingrediente:

  • 1 kg portocale
  • 2 lămâi
  • 800 g zahăr
  • 0.5 L apă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat

Preparare:

Curăță portocalele de coajă cât mai subțire, folosind un cuțit, fără a desprinde și partea albă. Taie mărunt coaja curățată și pune apa la fiert.

Când apa e fierbinte, dar încă nu fierbe, stinge focul și pune coaja tocată mărunt și las-o 10 minute, apoi strecoară. Pune zahărul în apă și dă din nou la foc, amestecând puțin.

Curăță portocalele de coajă albă și taie-le bucățele, stoarce zeama de la cele 2 lămâi și toarnă sucul peste portocale.

Când siropul s-a îngroșat, pune coaja înapoi în cratiță, așteaptă 5 minute și adaugă fructele, urmate de zahărul vanilat. Periodic, spumează pielițele albe care se desprind de pe portocale.

Fierbe dulceață timp de o oră, pune-o în borcane și închide-le ermetic, apoi întoarce-le și lasă-le să se răcească.

Poftă bună!

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Cea mai simplă rețetă a sosului alb francez, Beschamel. Îți ia doar 5 minute