Surprinde-ți iubita sau iubitul de Dragobete preparând un desert deosebit! Noi îți sugerăm să încerci checul din ciocolată, după rețeta medicului nutriționist!

Un Dragobete delicios!

Ne-am obișnuit să celebrăm Ziua Îndrăgostiților în data de 14 februarie. Dar există și o sărbătoare a noastră, autohtonă, care ne reprezintă. „Dragobetele sărută fetele” – sună atât de duios și melodios în limba română…

Iar atunci când gândul ne duce la dragoste, instinctiv ne gândim la ceva dulce. Ceva ce ne aduce plăcere și ne face fericiți. Ceva ce setează serotonina sau „hormonul fericirii” la un nivel suficient de înalt pentru a fi înaripați.

Din această cauză ciocolatele și sunt cele mai solicitate și populare cadouri în perioada îndrăgostelii, cea mai romantică și provocatoare pentru un cuplu nou-format.

Cum sunt alese aceste ciocolate, este alt subiect, la fel de important. Iar acest cadou ar fi bine să aducă și utilitate, nu doar o cantitate mare de zahăr la pachet.

Și pentru că nu îmi imaginez Dragobetele fără desert, am ținut morțiș să găsesc un desert sănătos. Și neapărat cu ciocolată sau cacao. Și l-am găsit.

Așadar, chec cremos din ciocolată

Pentru el vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  1. Pentru checul propriu-zis:
  • 1 cartof dulce mediu
  • 1 pahar de făină integrală de grâu/de secară sau din hrișcă
  • ½ pahar de praf de cacao
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță praf de copt
  • 3 ouă de găină bătute bine
  • 1 linguriță extract de vanilie (atenție – nu vanilină)
  • ½ pahar de ulei de măsline
  • 2 linguri de miere
  1. Pentru mousse-ul de ciocolată:
  • 2 avocado bine copți
  • ½ pahar praf de cacao
  • 2 linguri de miere de albini

Preparare:

  1. Tapetează vasul cu hârtie de copt și setează cuptorul la 200 de grade pentru preîncălzire.
  2. Spală cartoful dulce și găurește-l cu furculița, după care pune-l la copt în microundă pentru 7-8 minute.
  3. După ce s-a copt, taie cartoful dulce în două și extrage cu lingura conținutul din el. Pisează-l bine cu furculița.
  4. Până se răcește cartoful un pic, combină într-un bol mediu făina, praful de cacao, sarea și praful de copt.
  5. Adaugă peste cartoful dulce ouăle bătute, vanilia, uleiul și mierea de albini și amestecă bine cu o lingură. După aceasta, încorporează și ingredientele uscate în amestec.
  6. Toarnă amestecul în vasul tapetat și dă-l la cuptor pentru 20 de minute, până când scobitoarea introdusă în el va fi uscată.
  7. Scoate-l din cuptor și lasă-l la răcit pentru 10 minute.

Până se răcește checul, pregătește și mousse-ul:

  1. Curăță avocado și plasează-l în robotul de bucătărie împreună cu praful de cacao, mierea de albini și mixează bine până obții un amestec de o consistență cremoasă.

La final, unge chec-ul cu mousse-ul obținut și dă-l la frigider pentru minim 10 minute.

Savurează-l împreună cu jumătatea ta în această seară magică!

O felie de chec îți  va furniza 428 calorii (pentru comparație, o felie de tort cumpărat are minim 600 calorii), 37% grăsimi, 14% proteine și doar 17% glucide. În plus, 7% fibre alimentare, o cantitate impresionantă pentru un desert.

Să nu uităm de vitamina A, Calciu și Fier, la pachet cu acizii grași nesaturați indispensabili organismului.

Delicios și sănătos!

Fii atent la alegerea ta!

Maria-Victoria Racu, medic nutriționist.

Vezi și: O cină romantică pentru Ziua Îndrăgostiților! Medicul nutriționist îți propune un meniu deosebit cu preparate afrodisiace