Când ai încetat să crezi în Moș Crăciun? Să știi că el există. E printre noi și probabil l-ai cunoscut și tu, dar nu ai știut că el e acolo, undeva, căci poate fi vecinul sau vecina de la bloc, poate fi vânzătorul de mere sau polițistul de pe marginea drumului. Poți fi chiar tu, trebuie doar să dai dovadă de bunătate și să faci ziua frumoasă măcar unei persoane. Iată povestea unui bătrân, care într-o zi a decis să bucure copiii nevoiași.

Potrivit eva.ro, un bătrân din SUA, deja de 50 de ani, cheltuiește cam 1.000 de dolari ca să facă 300 de jucării pe care le donează de Crăciun copiilor necăjiți.

El e dovada că Moș Crăciun există!

Niciun copil nu merită să aibă parte de un Crăciun trist. Din păcate, știm toți că există și astfel de cazuri – copii orfani sau din familii nevoiașe pentru care zilele de Crăciun nu diferă cu nimic de celelalte. Cu asta se luptă de aproape o viață un bătrân, aducând bucurie în sufletele copiilor nevoiași.

Jim Annis este veteran al armaei americane, în vârstă de 80 de ani și de cinci decenii, el face jucării pentru copiii nevoiași și în fiecare an, când cei de la Salvation Army, una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume, cu o structură cvasi-militară, strâng haine și alimente pentru oamenii nevoiași din zona lui, Jim oferă jucăriile la care meșterește cu răbdare.

Cam 300, ceea ce nu-i puțin.

Omul primește materialele, îndeosebi lemn, de la vecinii lui, sau le cumpără el însuși. Cheltuiește cam 1.000 de dolari pe an, dar pentru el asta nu-i o problemă, tot ce contează este să facă niște copii să simtă că, măcar o dată pe an, cineva are grijă de ei și îi iubește, relatează ABC11. În fond, el știe bine cum e să nu primești niciun dar de Crăciun.

„Tata muncea, dar nu câștiga mulți bani. E greu să ai un Crăciun fericit cu cinci copii”, a povestit bătrânul.

Cu răbdare și pasiune, Jim prelucrează lemnul și îi dă formele dorite: face mașinuțe, camioane, păpuși, tractoare,  chiar și pușculițe cu forma clasică de purceluși. El vrea să facă asta cât mai mult posibil și speră să fie în putere ca să-și poată continua munca.

„Îmi place când oamenii mă întreabă câți bani primesc ca să fac jucăriile astea. Le zic că tot câștigul meu este atunci îi văd pe copii zâmbind”, a declarat el.

Fie că le zâmbim celor din jur, fie că-i susținem în clipele grele, fie că donăm bani pentru cauze nobile, fiecare dintre noi poate fi chiar astăzi, Moș Crăciun!

Sursa: Eva

Foto: Boredpanda.com

Vezi și: Ajută-l pe Robert să trăiască, participă la un târg de caritate! Mai mulți producători autohtoni își vor expune produsele (Foto) sau La 33 de ani, o tânără mamă luptă pentru a-și putea vedea fiica cum crește. Să o ajutăm!