Sângele apă nu se face, iar dorul de soră a adus-o, pe makeup artista Alina Suharenco, tocmai la Bruxelles, acolo unde Rodica era stabilită deja de 7 ani. „M-a motivat să ajung aici lipsa surorii mele. Pe ea, care e frizer de 11 ani, mereu o întrebam despre când se va întoarce în țară, ca să deschidem împreună un salon de frumusețe. Uite că am ajuns eu la Bruxelles cu întreaga familie. Am 2 copii, iar băiatul merge aici în clasa a doua. Ne gândim ca pe viitor, împreună cu sora, să deschidem aici un salon de frumusețe”, ne-a spus Alina, atunci când am îndrăznit să îi descoasem povestea. Talentata makeup artistă ne-a mărturisit că a refuzat multe oferte de a lucra la saloanele din Bruxelles doar pentru a se sincroniza cu sora ei, care coafează fenomenal. Mai multe detalii din spatele acestei istorii aflați mai jos.

Dragă Alina, povestea voastră se aseamănă mult cu cea a numeroaselor familii care pleacă din Moldova în căutarea unei alte calități a vieții. Povestiți-ne despre decizia de a emigra în Belgia.

Decizia de a emigra în Belgia a venit prin simplul fapt că am vrut să avem ceva nou în modul nostru de viață. Impulsul mi-a fost dat de către sora mea, ea fiind stabilită acolo cu familia de câțiva ani. Am vrut să-i fiu alături și așa am plecat.

sora

Prin ce v-a cucerit orașul Bruxelles și cât de ușor sau greu v-ați adaptat condițiilor pe care le oferă?

Cu o vechime de 1000 de ani, orașul Bruxelles este capitala bilingvă a Belgiei, de mare renume și importanță politică. Bruxelles-ul se laudă cu o atmosferă specială. Cei care vin să muncească aici, se simt ca niște turiști, nu altfel!

Am venit la Bruxelles cu ideea că aici nu prea sa machiază fetele și nu știam dacă voi avea de lucru în acest domeniu. Dar în prezent mă bucur de un succes enorm, sunt apreciată, recomandată și solicitată.

Pentru că sunteți makeup artistă, mărturisiți-ne despre unde ați deprins măiestria de a machia atât de frumos și cine v-au fost profesorii de la care ați „furat” din secrete?

Pasiunea de a machia o am încă din copilărie, fiind mereu interesată de fashion, modeling și tot ce ține de înfrumusețare, modelele mele de inspirație fiind faimoasele păpuși Barbie.

În adolescență am frecventat cursurile școlii de modă Viva Models, unde am învățat și cum să pun în valoare trăsăturile feței prin machiaj. În 2006, am frecventat cursurile de makeup ale unei școli profesionale din Chișinău, profesoară fiindu-mi doamna Natalia Ciconi.

În doar un an de când sunteți stabilită în Belgia, v-ați creat o rețea de contacte chiar și fără a munci la un salon de frumusețe, asta însemnând că munca Dv vorbește de la sine. Cine face parte astăzi din clientela dumneavoastră și cum vă promovați, pentru a obține contacte noi?

Rodica, sora mea, a început să mă recomande clientelor ei, ea fiind hairstylistă deja de 12 ani. Astăzi, mă bucur să am parte de cliente ce provin din România, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Belgia, toate fiind încântate de calitatea produselor folosite în tehnica machierii, dar și a serviciilor pe care le prestez cu multă pasiune.

IMG_20161210_211341

Aveți un talent aparte de a transforma radical chipurile femeilor machiate. Să fie la mijloc doar mânuirea cosmeticelor, ori mai sunt ascunse emoții, un comportament tacticos cu clientele și trăsătura de a venera mereu trăsăturile frumoase ale clientei?

În general, în munca ce implică relații mai ales cu femeile și mai ales în acest domeniu, trebuie să demonstrezi mari calități de psiholog. Dacă manifești multă încredere în propriile forțe și mai ales dacă pui suflet și pasiune în domeniul tău de activitate, rezultatul final este unul spectaculos și totul iese perfect de la sine.

Ce greșeli de makeup considerați inacceptabile în aplicarea unui machiaj?

Greșeala cea mai des întâlnită în makeup constă în aplicarea nuanței necorespunzătoare a fondului de ten. Recomand a se evita discrepanța de culoare dintre față și gât. Un rol important, în efectuarea unui machiaj reușit, o au mai întâi demachierea, hidratarea și tonifierea tenului.

image (50)

Permiteți-ne să ne oprim la machiajul sprâncenelor – subiect atât de abordat în prezent. Ce produse se recomandă pentru conturarea frumoasă a acestei zone? Fără exces, desigur.

Voi aminti unul din ultimele trenduri în materie de machiaj al sprâncenelor: conturarea cu vopseaua Bio Brown Henna, pe bază de apă, ce conferă o accentuare naturala și de lungă durată. Desigur, și faimosul Microblading, machiaj – semipermanent fir cu fir, cu efect natural.

20160516_185610

Pentru că sunteți mămică, soție și makeup artistă, lăsați-ne să aflăm cum reușiți să le faceți pe toate atât de bine? Cât de prietenos este sistemul educațional belgian cu familiile nou-sosite?

Acest trio pe care îl descrieți reușesc să-l îmbin cu ușurință având sprijinul și susținerea permanentă a soțului meu, de care sunt foarte mândră și țin să îi mulțumesc cu acest prilej. În ceea ce privește sistemul educațional belgian, copiii noștri s-au integrat foarte bine la școala de aici, necesitând mai întâi câteva ore de meditație de limba franceză.

image-4d0f5155a683ae57d4efd9dd0c9d5f2e2a80cb849c95f86e8edde5ba1963bacd-V

Știm că cel mai mare vis al dumneavoastră e legat tot de vocația de makeup artistă. De asemenea suntem siguri că un gând scris neapărat se va materializa. Ce dorință aveți ascunsă în inimă?

Orice vis trebuie ținut în taină pentru a se realiza la momentul oportun. Deviza mea este: dacă ai sănătate, ai orice: și vis, și speranță. Deci nu-mi doresc decât să fim sănătoși: eu și membrii familiei mele. Restul va veni pe parcurs, cu Doamne-ajută.

Asta vă urăm: sănătate și succese mari, Alina. Vă mulțumim pentru acest interviu! 

IMG_20170301_150855

Foto: Alina Make Up Bruxelles

Distribuie articolul: