Tinere, creative și extrem de ingenioase. Iată doar câteva dintre calitățile ce le caracterizează perfect pe surorile Fortuna. Pasionate de fashion și mereu în trend, Rodica și Daniela au inițiat o mică afacere în domeniu, care astăzi, nu doar că le aduce profit, ci și o satisfacție enormă. Asta pentru că fac ceea ce la place și reușesc de minune. De la rochii de mireasă și până la rochițe pentru micile feshioniste, pe toate le poți găsi la „Fortuna Sisters”. Noi ne-am dorit să aflăm mai multe detalii din procesul de lucru, dar și cum a început totul.

Daniela, am fost fermecată atunci când am accesat pagina de Facebook a creațiilor voastre. Bănuiesc că Rodica este autoarea proiectului. Povestește-ne mai multe detalii sau… povestiți-ne. De când a pornit totul?

Mulțumim mult pentru apreciere! Într-adevăr, acest proiect a fost inițiat în colaborare cu sora mea. Am zis că dacă ambele suntem fascinate de modă, de ce să nu îmbinăm viziunile noastre și să creăm ceva deosebit. După cursul de Fashion, urmat la Universitatea „Polimoda” din Florența, Italia, atât eu, cât și Rodica, am rămas atât de inspirate, încât am decis să punem bazele unui nou proiect. Este vorba despre „Butterfly” – colecția de vară 2017.

O afacere de familie atât de frumoasă! Cum se face că și părinții voștri sunt parte a „Fortuna Sisters”? Ce părere au despre rochiile ce vă poartă numele?

E simplu! Din motiv că sunt cele mai apropiate persoane, cu experiență în domeniu și în care putem avea încredere totală. Atunci când ne-am lărgit afacerea, ei au fost primii oameni la care am putut apela. Desigur, sunt foarte mândri de rezultatele noastre și ne susțin ideile chiar și atunci când nu le prea înțeleg.

16807363_1264380136974975_2169145034063926475_n

Intrebarea cea mare e – de unde atâta inspirație pentru a crea aceste rochii de poveste? Cine este designerul sau împreună puneți la punct fiecare detaliu?

19554399_808427889330397_7152700040192037718_n

Totul începe de la o simplă schiță a viitorului model de rochie, iar ideea o dezvăltăm deja împreună. Spre exemplu, colecția „Butterfly”, a fost inspirată din plimbările noastre prin Florența. Era primăvara și au început să apară primii fluturași – decorul de bază a oricărei rochii din această gamă.

Rochia care a făcut furori în spațiul virtual acum jumătate de an, parte a proiectului „Floral Dress Inspiration” este cred, cartea voastră de vizită. Spune-ne ce s-a întâmplat cu ea? O mai păstrați sau e deja în garderoba vreunei fashioniste?

Da, este adevărat! Punctul culminant al nostru a fost anume această rochie, care din primele minute ale postării pe rețelele de socializare a și fost cumpărată. Fiind atât de îndrăgită, nu am putut să o lăsăm doar într-un singur exemplat. Iată de ce, am confecționat-o pentru mai multe mirese din Moldova, dar și de peste Prut.

Zi-ne care este publicul țintă al rochiilor „Fortuna Dress” sau oricine le poate purta? Ați „îmbracat” cu ele și pe cineva dintre vedete?

„Fortuna Sisters” este sinonim cu gingășia și finețea. Creațiile noastre aduc libertate femeilor, le oferă grație și naturalețe. Suntem adepte ale stilului feminin și mereu ne dorim să creăm ținute lejere, vaporoase. Dintre vedete, am confecționat o ținută pentru Olga Verbițchi și rochie de mireasă pentru Tatiana Ilescu.

Astăzi, tot mai mulți designeri autohtoni optează pentru propria marcă și încearcă să vină cu ceva nou pe piață. Prin ce sunteți voi deosebite?

Cred că fiecare designer este unic în felul său, iar moda este mijlocul perfect de exprimare a personalității. Așa cum am menționat mai sus, consider că ne deosebim de ceilalți printr-un mod diferit de abordate a tot ceea ce se cheamă – feminintate.

Unde se văd peste câțiva ani surorile Fortuna? Ce țară sau continent vreți să cuceriți prin creațiile voastre?

Desigur, visăm să cucerim un public cât mai larg și să urcăm pe treptele modei cât mai sus. Însă pe toate le facem cu pași mici, dar siguri. În această toamnă vom particia la „România Fashion Philosophi, cu o colecție nouă de toamnă/ iarnă 2017. Cu alte planuri de viitor, vom reveni cât de curând.

Foto: Facebook.com