Moment stânjenitor la întâlnirea de la Casa Albă dintre Donald Trump și Angela Merkel. La insistențele jurnaliștilor, cancelarul german îi atrage atenția președintelui SUA că aceștia vor ca sesiunea de oportunități de imagine să se încheie cu o strângere de mână, dar Trump ignoră sugestia, scrie Digi 24, citat de Agora.md.

În pofida momentului de confuzie, presa scrie că Donald Trump i-a mulţumit Angelei Merkel pentru eforturile comune ale Germaniei şi Franţei de găsire a unei soluţii politice la conflictul est-ucrainean.

Președintele american a subliniat că a avut discuţii fructuoase cu Angela Merkel pe diverse teme de interes bilateral, inclusiv în privinţa creării de locuri de muncă şi contribuţiilor la bugetul Alianţei Nord-Atlantice.

În codul bunelor maniere, dar și conform regulilor diplomatice, refuzul unui lider politic de a efectua un gest de protocol poate fi interpretat diferit: fie ca un gest de discriminare, fie ca o lipsă de respect, fie ca o diferență culturală, fapt care de obicei se coirdonează în prealabil de echipa reaponsabilă de protocol.

Video: The Guardian

Distribuie articolul: