Procedurile de înălbire sunt costisitoare și dăunează, astfel că îți propunem mai multe alternative care nu vor face altceva decât să te ajute să obții o dantură albă.

1. Aplică sare alimentară pe dinți și freacă ușor, apoi clătește gura cu apă simplă sau apă de la robinet.
2. Prepară un amestec de 1/2  de lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1/2 linguriță de oțet și puțină sare de mare. Aplică amestecul pe dinți, iar peste 3-5 minute clătește gura cu apă.  Această rețetă îndepărtează placa bacteriana și elimină pete negre de pe dinți.
3. Încă o rețetă de înălbire: prepară un ameste de 1/2 lingură de bicarbonat de sodiu și 1-2 picături de peroxid de hidrogen. Aplică amestecul pe dinți maxim de două ori pe săptămână. S-ar putea să simți o senzație de arsură ușoară la gingii, însă fii pe pace, nu-ți vei afecta dinții și gingiile.
4. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu și puțină sare iodată. Curăță-ți dinții cu acest amestec și vei obține o culoare mai albă a danturii.
5. Amestecă suc de la o jumătate de lămâie și bicarbonat de sodiu până obții o masă cremoasă. Aplică pasta pe dinții de sus, apoi pe cei de jos. Ține pasta pe dinți câte un minut pe fiecare parte. Spală apoi dinții cu pasta obișnuită. Nu repeta procedura mai mult de o dată pe săptămână.

Distribuie articolul: