Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară Regele Mihai I al României, scrie businessmagazin.ro, citând opiniatimisoarei.ro.

Întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arătă impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât știm noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată că în filmele Science Fiction.

Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celula acele elemente de sinteză procese de sinteză, pentru a simți noi că au gust”, a explicat profesorul Cosmin Popescu.

Rectorul USAMVB Timișoara a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Cosmin Popescu, scrie opiniatimisoarei.ro.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: