Într-o dimineață răcoroasă sau nu prea, îți vine să te îndeletnicești cu ceva care să-ți producă plăcere și să te țină în formă toata ziua. Și dacă tot e vară, de ce să nu te delectezi cu niște fructe „născute” în Africa de Sud și în Afganistan? Vorbim despre pepenele verde și cel galben. Dimineața devine mai dulce datorită acestor fructe zemoase. Prepară un sorbet răcoros, aromat, care te va împrospăta și să îți va lăsa senzații plăcute pentru o zi întreagă, de îți va veni să-l iai și la pachet, dacă ai avea în geantă un mini-frigider :).

Rețetă

Prețul: 15 lei

Ingrediente pentru sorbet din pepene galben

  • Miez pepene galben (700-800g)
  • 6 linguri de zahăr
  • vanilie sau zahăr vanilat
  • 2 linguri de zeamă de lamâie
  • 4 linguri apă

Ingrediente pentru sorbet din pepene verde

  • Miez de pepene verde (700-800g)
  • 6 linguri de zahăr
  • vanilie sau zahar vanilat
  • 2 linguri de zeamă de lamâie
  • 4 linguri apa

Mod de preparare:

 

Taie pepenii, scoate miezul și taie-l cuburi, mărunt.


În cubulețele tăiate adaugă zeama de lămâie. Acest conținut zdrobește-l cu ajutorul unui mixer plonjor pâna ce miezul devine piure.

Amestecă zahărul și apa într-un vas, pe care îl pui la foc mic și fierbi siropul 3-4 minute. După care, îl iai de pe foc și lasă-l să se răcească puțin. Încorporează siropul în piureul din pepeni. Amestecă bine.

Dacă folosești o mașină specială pentru înghețată, toarnă amestecul în ea și acționează conform instrucțiunilor. Dacă nu ai mașină de înghețată, pune amestecul într-un vas ce poate fi pus în congelator pentru cel puțin 3 ore. Amestecă din 30 în 30 de minute ca sorbetul să se prindă fără ace. Scoate sorbetul din frigider cu 5-8 minute înainte de a-l consuma.

Poftă bună!

Pepenele verde și cel galben sunt de folos organismului, dar să nu uităm că poate aduce și daune celor cu diabet zaharat și cu boli gastro-intestinale.

Distribuie articolul: