Diana Moraru este o moldoveancă stabilită de aproape 8 ani la Londra, unde excelează în domeniul resurselor umane. A lucrat în companii cu sute și mii de angajați, însă jocul nu-i mai producea plăcerea pe care o aștepta de la cariera sa. Astfel a descoperit coachingul și, prin multiple formări, a reușit să devină Performance Expert & Career Coach.

Într-un interviu acordat revistei noastre, Diana a menționat care este diferența principală dintre mentorat și coaching și de ce calități are nevoie o persoană pentru a deveni un coach bun.

„Coachingul este un dialog dintre coach și client. Coach-ul este cel care ghidează, iar clientul este cel care deține agenda. El spune pe ce ar dori să se focuseze, iar coach-ul e cel care îl ghidează, îl ajută să se focuseze și să găsească calea pentru a ajunge la scopul pe care și l-a propus. Este important să existe un coach în special pentru persoanele pentru care motivația vine din exterior, pentru cei care nu se pot descoperi și motiva singuri”, spune Diana Moraru.

Tânăra a ajuns să facă instruire la “Coaching Academy” de la Londra, iar acum vrea sa aducă acasă experiența uneia dintre cele mai vechi companii de coaching din lume – Nobel Manhattan. Diana ne spune că este important ca persoana care vrea să facă coaching să fie pregătită să vină la ședințele de acest gen, să primească experiența pe care i-o dă mentorul. Iar acest lucru se determină prin întrebările deschise.

Care totuși este diferența dintre mentorat și coaching și de ce abilități are nevoie o persoană pentru a face coaching, aflați din interviu cu Diana Moraru.

 

Distribuie articolul: