Cunoașterea limbii engleze a devenit un punct forte în CV, un mod de a fi informat direct de la sursă și un „must have” al acestui secol. Dacă credeai că pentru a învăța să vorbești o limbă nouă trebuie o perioadă lungă de timp, chiar poate un an sau mai mulți atunci, Diana Agachi îți dă peste cap aceste mituri.

Ea este fondatoarea unui curs deosebit de engleză, dar și a școlii Marco English Curs. Numele fiind inspirat de personajul istoric Marco Polo, care-i plăcea foarte mult încă din copilărie, spune Diana.

diana agachi 1„Timp de două luni noi promitem ca studentul să avanseze la nivel de comunicare. După acest curs ar trebui să poată să comunice fluent la nivel de engleză generală. Să poată să se descurce când merg în călătorii, dar și în afaceri. Cursul este orientat pentru oamenii de afaceri, care să-i ajute să se prezinte la conferințe internaționale, în călătoriile de afaceri de a putea să-și prezinte compania și domeniul de activitate.”

Fondatoarea cursului a enumerat punctele forte a cunoașterii limbii engleze. Fiecare student venit la curs își pune anumite scopuri care vrea să le realizeze. Unele din ele au menirea de a crește la locul de muncă, altele de a fi rezolvarea tuturor obstacolelor și a interpretărilor care survin în urma traducerii. Toate însă tind spre creșterea profesională și a respectului de sine. Cursul este orientat doar către adulți, însă pentru copii se organizează o tabără de vară.

Pentru oamenii care mai mereu sunt ocupați și foarte grăbiți soluția este acest curs de engleză, ne spune Diana. Astfel de persoane vin din domeniul telecomunicațiilor, medicinei, tehnologiilor informaționale dar și cei care fac parte din proiectele internaționale.

diana agachiFiecare domeniu are propriile cuvinte-cheie. Când e vorba de angajații din domeniul IT, Diana spune că: „Angajații din domeniul IT cunosc specificul și vocabularul ce ține de domeniul lor. Ceea ce le lipsește este faptul că nu pot face legătura dintre cuvinte. Noi venim în ajutor, iar cursul îi învață să facă această legătură.”

Persoanele cu care este cel mai ușor de lucrat sunt cei care-s motivați și au interes, ne-a mărturisit secretul Diana. Tot de la ea am aflat care este cea mai bună publicitate: cea făcută de oameni, de studenții care au fost la curs și recomandă această școală colegilor, prietenilor sau cunoscuților.

Odată ce a intrat în lumea afacerilor îi rămâne puțin timp să fie aproape de studenți. A întâlnit în cale și probleme, a călcat pe greble dar ne spune că „Businessul este pentru oamenii care iubesc să rezolve probleme. El înseamnă în fiecare zi o situație dificilă care trebuie să o rezolvi. Eu i-au afacerea ca pe un sport.”

Și pentru a ajunge în forță la linia de finiș, care încununează succesul, în sportul afacerilor e nevoie de răbdare, dăruire și multă perseverență. Diana le combină pe toate pentru planurile de viitor, când compania de acum o va putea numi corporație.

Text: Viorica Cioară, stagiară