A apărut ediția a II-a, adăugită și completată, în două volume, din „Dialogurile dragostei”. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle, semnate de Eugen Doga, notografi: Dumitru Cârciumaru și Alexandru Fasii. Volumele pot fi procurate pe shop.cartier.md, iar din 15 mai „Dialogurile dragostei ”vor fi în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Volumele au apărut cu sprijinul Direcției Cultură a municipiului Chișinău.

„Versurile Veronicăi Micle par să fi fost scrise special pentru muzică. Întocmai cum aş fi descoperit o lume nouă, un continent necunoscut, am scris cu entuziasm încontinuu o lucrare după alta. M-am aprofundat într-atâta în creaţia Veronicăi Micle, încât la un moment mi-era greu să-l pun pe muzică pe Mihai Eminescu – asta până-n clipa în care am înţeles că este, de fapt, un dialog ce trece de la o persoană la alta cu aceeaşi forţă poetică, cu aceeaşi intensitate a trăirii sufleteşti”, spune maestrul Eugen Doga.

EUGEN DOGA este cel mai mare compozitor român în viață. Talentul incontestabil al lui Eugen Doga este recunoscut de UNESCO, pentru care valsul inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” a intrat în cele patru capodopere muzicale ale secolului XX: „Valsul lui Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”.

Eugen Doga (n.1 martie 1937, satul Mocra, Transnistria) a studiat la Școala de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău (1951-1955), apoi la Conservatorul de Stat din Chișinău (1955-1960), la clasa de violoncel a lui G. Hohlov și la Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu” din Chișinău (1960-1965), la clasa de compoziție a profesorului Solomon Lobel.

Și-a început cariera ca violoncelist în Orchestra Comitetului de Stat al RSSM pentru Televiziune și Radiodifuziune, încă din perioada studenției. A fost profesor la Școala de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău. Debutează în 1963 cu un cvartet de coarde. Dar se impune ca unul dintre cei mai mari compozitori în diverse genuri: de la muzică ușoară până lucrări camerale și balet.

Eugen Doga lucrează și în domeniul muzicii de film, devenind unul dintre cei mai renumiți compozitori de cinematograf și filme TV din spațiul post-sovietic. El a debutat la studioul cinematografic Moldova-film, semnând muzica pentru comedia Se caută un paznic (1967). A scris muzică la peste 200 de filme: Singur în fața dragostei, Lăutarii (“Scoica de Argint” la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, 1972), Maria-Mirabela, O șatră urcă la ceruri, ( “Scoica de Argint” la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian,1976), Gingașa și tandra mea fiară, Anna Pavlova, Patul lui Procust.

A semnat muzica pentru spectacolele: Radu Ștefan, întâiul și ultimul de Aureliu Busuioc, Păsările tinereții noastre de Ion Druță, Sfânta sfintelor de Ion Druță. Decorat cu Ordinul Republicii (Republica Moldova), Ordinul Steaua României în grad de ofițer, Ordinul Dinamo România în grad de Comandor, Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Mare Ofițer (România), Ordinul Pentru merite în fața Patriei (Rusia).

Dialogurile dragostei. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle (vol.I și II), de Eugen Doga. Ediția a II-a, adăugită și revizuită, 162 pag., legată. Preț: 49 RON/199 MDL fiecare