V-ați întrebat vreodată cine de la noi se ocupă de crearea slingurilor? Vă facem cunoștință cu Geta Rasciuc. Despre ea se spune că este o fire foarte energică și carismatică, care nu iubește să stea pe loc. Este mamă a 4 copii, pe toți i-a purtat în diverse sisteme de purtare și reușește să-și dezvolte ideea peste hotare, participând şi câştigând granturi internaționale.

Mămica Alăptează a provocat-o pe Geta să-și spună povestea.

„Am început să fac slinguri în 2006 – În decembrie făcusem 2 wrapuri din in, de dragul experimentului, care așa și n-am ajuns să le port pentru că s-au găsit doua mame, care m-au găsit prin nu știu ce mod și surprinzător, le-au procurat. Pe atunci îl purtam pe Bogdan, fiul meu mai mare, de 2 luni și ceva (acum băiat mare de aproape 12 ani), în sling cu inele și vroiam să fac experimente cu alte purtătoare, de asta făcusem wrapurile.

În 2007 am mers la clubul de gravide de la magazinul Sweet Mama, în mare parte din plictiseală și izolare socială (pe atunci facebook și grupurile virtuale de mămici nu erau atât de omniprezente). Gravidele de la club tot nășteau una câte una, și cum mă vedeau cu slingul peste tot, au vrut și ele slinguri. Așa m-am apucat și am cusut câteva slinguri pentru ele.

În Aprilie 2007 m-am apucat de prima „colecție” de slinguri. Asta s-a întâmplat pentru că șefa magazinului mi-a zis „da de ce faci slinguri la fete, dar nu faci și pentru magazin?”. Întrebarea venise la țanc, pentru că eu tocmai primisem 6 luni de îndemnizație și aveam buget de băgat în materiale și timp pentru experimente, dar și entuziasm, pentru promovat purtatul, pentru că purtatul era minunat, iar eu eram manager de PR înnăscut, în concediu de îngrijire a copilului. Ca un reclamist veritabil știam că nu are sens sa promovezi un produs, care nimeni nu pooate să-l cumpere.

Așa am cusut 20 de slinguri cu inele (sinicostul cărora a fost foarte scump, dar asta nu era relevant la moment și nici nu a tăiat din elanul cu care m-am avântat – idea era să PROMOVEZ PURTATUL și când cineva ma întreabă de unde să ia sling, să pot trimite persoana la magazin sau undeva pe internet). Mai mult, ironia sorții – magazinul făcea mai mulți bani per sling decât mine. De 2 ori mai mulți.

Slingurile costau în final vreo 1000 lei/bucata. Eram sigură că n-o să se vândă niciodată. Am început să lucrez la colecție în Aprilie și era gata de 1 iunie. Din iunie era în 2 magazine. La Sweet Mama și într-un butic de papuci din Baby Hall. În mai puțin de 3 luni s-au vândut toate. Sweet Mama nu mai avea ce sa vândă. Am fost nevoită să caut cum să mai fac o colecție.”

Vino la seminarul „Purtarea Copiilor în brațe, fără riscuri”, organizat de Mămica Alăptează și Geta Rasciuc.