Nu mai este un secret că specialiștii în editarea și retușarea fotografiilor care apar în reviste au cunoscut multe și de toate la viața lor. Unul dintre acești iscusiți modelatori de corpuri a oferit un interviu pentru publicația britanică „The Daily Mail”, în care a dezvăluit mai multe detalii despre ce stă în spatele muncii sale. Ce a mărturisit acesta, vedeți mai jos. 

Este angajat la o celebră revistă de modă, însă nu i-a dezvăluit numele, pentru a nu discredita pe nimeni. Magicianul acesta, însă, este în putere să dea jos de pe corpul oricui chiar și 20 de kilograme prin câteva simple apăsări de buton. 

„Femeile își doresc întotdeauna să apară în reviste mai slabe decât sunt în realitate. Își doresc talii subțiri, picioare subțiri și – 10 sau 20 de kilograme. Chiar și femeile slabe îmi spun că vor să arate mai slabe, iar eu mă întreb despre cel pot ele să mai arate lumii după editarea fotografiilor”, mărturisește tainicul „magician”.

Au fost și situații în care editorului in se reproșa că trebuie să ascundă claviculele clientelor care urmau să apară pe coperte, însă acesta mărturisește că nu a acceptat niciodată să se discrediteze într-un asemenea mod și să-și știrbească reputația.

Unica femeie care a reproșat că a arăta prea perfect pe coperta revistei a fost Lady Gaga. În decembrie 2013, vedeta a apărut pe coperta revistei „Glamour” și arăta ca perfcțiunea întruchipată…

Singura personalitate de sex feminin, care nu a solicitat nicio retușare din partea editorului, a fost Mary J. Blige. 

Mulți editori de fotografii comit gafe enorme, atunci când retușează fotografii. Ann Taylor, de exemplu, a apărut pe coperta unei reviste cu trunchiul tăiat și desfigurat…

Distribuie articolul: