Deși are un picior umflat, care arată cam dublu vizual în comparație cu celălat, o fată inspiră încredere în propriul corp, pozând în bikini. Isa-Bella Leclair, o tânără de 19 ani, are o boala genetică rară, care înseamnă că piciorul ei drept este umflat până la de două ori în dimensiune, față de cea normală.

Isa-Bella Leclair suferă de sindromul Parkes Weber – o boală genetică care a provocat umflarea piciorului ei drept de două ori față de dimensiunea sa normală. În vârstă de 19 ani,  studenta din New Brunswick, Canada, s-a născut cu sindromul care a lăsat-o în imposibilitatea de a face sport sau de a purta haine strâmte.

leclair-1_3370843b

Nu se complexează cu boala ei – ba din contra, e gata să inspire și alte femei cu anomalii fizice să își pună corpul în valoare. Recent tânăra, al cărei picior a crescut la aproximativ 18 kg – a câștigat un concurs de frumusețe în orașul natal, Campbellton.

„Starea mea nu mă complexează și nu există nici un fel de piedici care m-ar opri să port un costum de baie drăguț sau o rochie sexy. Pentru mine încrederea în sine este cea mai importantă, iar atunci când oamenii văd pe cineva încrezător în corpul lor – chiar și cu un handicap – nu au milă, ci admirație. Cred că este important pentru persoanele care au probleme de sănătate să obțină nu doar un loc de muncă, ci unul sănătos, să poată lucra cu plăcere și să fie acceptat de cei din jur. Pentru mine, frumusețea nu se limitează doar la exterior. Când spun cuiva că este frumos  – am în vedere o persoană care te face să te simți bine în preajma lui”, a declarat Isa-Bella pentru Telegraph.co.uk.

leclair-3_3370842b

leclair-walk_3370844b

Isa-Bella, a cărei soră geamănă Danyka este perfect sănătoasă, s-a născut cu o mutație rară a genei RASA-1, care cauzează umflarea ganglionilor limfatici din picior. „Lichidul limfatic din corpul meu merge în piciorul drept, iar pentru că sistemul nu funcționează corect, el nu se întoarce înapoi, așa că rămâne acolo și mi se umflă piciorul.”
Sindromul Parkes Weber provoacă, de asemenea, un exces de sânge ca urmare a unui număr mai mare de capilare și artere – adică inima bolnavului lucrează mai greu decât la persoanele de aceeași vârstă.

Foto: John LeBlanc / Barcroft USA, telegraph.co.uk

Distribuie articolul: