Dacă sunteți în întârziere cu pregătirea prânzului sau a cinei pentru Ziua Îndrăgostiților, dacă doriți totuși să organizați ceva special, dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, dacă doriți ceva delicios,căci desertul nu poate lipsi, atunci pregătiți această tartă cu gem de căpșuni decorată cu inimioare!

Ingrediente

Pentru aluat:
400 g făină
200 g unt
120 g zahăr pudră
4 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
sare

Pentru umplutură:
400 gr gem de căpșuni

1. Într-un bol de metal rece cernem făina. În mijloc punem untul rece tăiat bucăți. Lucrăm compoziția cu mâna repede repede până obținem fărâmituri.

2. În mijloc adăugăm zahărul pudră, zahărul vanilat sau coaja de lămâie, gălbenușurile și sarea. Lucrăm ccompoziția cu mâna până obținem o cocă.

colaj tarta 1

3. Împărțim aluatul în două parți, una de 2/3 de aluat și cealaltă de 1/3. Cea mare va fi pentru tartă, cea mai mică pentru decorare. Întindem puțin aluatul (așa va fi mai ușor de lucrat mai târziu), îl invelim în folie alimentară și îl punem în frigider pe o oră.

4. Aprindem cuptorul la 170 grade. Tapetăm o tavă pentru tarte cu unt și făină

5. Scoatem aluatul mare din frigider. Întindem aluatul cu o grosime de minim 7 mm. Îl învârtim încet pe sucitor, astfel evităm să se rupă și îl așezăm pe tavă.

6. Încet încet și delicat tapetăm tava cu aluat. Nu e problemă dacă s-a rupt. Îl lipim și adăugăm alt aluat dacă este necesar. Tăiem marginile în exces. Punem tava în frigider ca să nu se încălzească.

7. Scoatem celălalt aluat din frigider și îl întindem cu o grosime de 0,5 cm. Decupăm inimioare sau fâșii lungi.

colaj tarta 2

8. Scoatem tarta din frigider. O găurim cu o furculiță pe toată suprafața și pe margini. Umplem tarta cu gem. O decorăm la dorință cu inimioarele decupate sau fâsii. O punem în cuptor la 170 grape pe 25 minute sau până când marginile vor deveni puțin aurii.

9. Între timp întindem aluatul rămas și decupăm alte forme de biscuiți până când terminăm aluatul. După ce scoatem tarta, punem biscuiții 10 minute în cuptor.

Sfaturi:
Important să nu uităm să găurim aluatul cu furculița ca să nu-și schimbe forma și să întindem foaia cu o grosime de aproximativ 0,7 cm. Decorarea tartei poate fi făcută în diverse moduri, de la fâșii lungi până la inimioare, fiind un desert frumos pentru Ziua Îndrăgostiților. Din aluatul rămas putem decupa biscuiți sau îl putem congela.

Găsiți alte rețete ușoare pe Gustsiaroma.com