ciocoIngrediente:

400g de biscuiți simpli sau baghete crocante 
1 Banană
1 lingură de lapte condensat sau cremă de Toffee
Ciocolată pentru acoperirea bilelor și caramelă

Preparare:

1. Pune biscuiții într-o pungă mare de plastic și fărâmițează-i.

2. Se toarnă într-un castron mare și se adaugă banană și aproximativ jumătate din cutia de lapte condensat.

3. Utilizează o furculiță pentru a mesteca și încorpora banana și caramela în firimiturile de biscuiți.

4. Adaugă cremă suplimentar, după necesitate – doar să fie suficient pentru a acoperi toate firimiturile de biscuiți, însă fără a deveni prea lipicios.

5. Formează în mâini bile mici și dă-le la înghețat timp de 15 minute.

6. Topește ciocolată cu ajutorul cuptorului cu microunde timp 60 de secunde – după 30 de secunde verifică și amestecă totul.

7. Scoate bilele din congelator și trece-le prin baia de ciocolată topită. Amplasează bilele învelite în ciocolată pe hârtia de copt și să stropește-le cu firimiturile de biscuiți suplimentare (opțional).

8. Lasă glazura de ciocolată să se întărească (pune-le la frigider pentru a accelera acest proces) și apoi stropește-le cu caramelă chiar înainte de servire.

Poftă mare!

Sursa: TASTY

Distribuie articolul: