Paradoxal, însă multe femei cu o nuanță închisă la păr își doresc să fie blonde, la fel cum și cele cu o podoabă capilară creață, vor să obțină un păr drept. Înainte de a efectua schimbări radicale de look, ar trebuie să știi care pot fi consecințele, mai ales dacă vrei să devii blondă, dintr-o decolorare.

Hair stilistul Silvia Darii vine cu o serie de recomandări pentru femeile care intenționează să-și facă o decolorare la păr. De asemenea, aflați mai jos femeile cu care tip de păr ar trebui să renunțe la dorința de a obține o nuanță mai deschisă la păr. 
Decolororarea este un proces chimic în care se îndepărtează pigmenții din păr, ceea ce afectează structura firului de păr, mai ales dacă este efectuată greșit. 
 Deseori femeile, din dorința de a-și face o schimbare radicală, recurg la decolorarea părului (deschiderea nuanței ). În acest caz trebuie să atragem atenția cât de rezistent este firul de păr. De obicei nu rezistă la procesul de decolorare, părul foarte subțire.
 Atunci când vrei să-ți decolorezi părul dintr-o nuanță închisă, ar fi bine să o faci în mai multe etape, cu pauze de 4-7 săptămâni,  timp în care e indispensabil de folosit măști naturale pentru păr, bazate pe uleiuri naturale care hidratează părul, cum ar fi ulei de jojoba, de cocos, ulei de argan sau ulei de măsline aplicat înainte de spălare cu minim 40 min.
Țineți minte! Este greșit să decolorezi nuanța închisă a părului ca să obții brusc o culoare foarte deschisă (de la negru, la blond). Rezultatul se obține treptat. 
Așadar, după decolorare este neapărat de efectuat măști naturale, iar ulterior balsam sau încă o masca nutritivă care se aplică după spălare.
Dacă ai părul decolorat, încearcă să cât mai rar să ultilizezi uscătorul de păr.  Nu uita de protectorul pentru raze UV care trebuie să fie aplicat pe părul umed, apoi se recomandă și un ulei pentru capete.
De fapt, decolorarea afectează toate tipurile de păr, însă dacă firul este mai subțire și mai deteriorat, ar fi mai bine de evitat procesul.

Distribuie articolul: