Vă aduceți cu siguranță aminte de exemplul Dianei Botnaru – tânăra de 17 ani, elevă a Liceului „Liviu Deleanu”, din Capitală, care a reușit să dea jos o greutate record: 20 de kilograme pe parcursul a 3 luni. Inspirată de rezultatul ei, pe 9 septembrie Diana organizează seminarul motivațional „Luptă pentru progres, nu pentru perfecțiune”. Ne-am gândit, cu această ocazie, să îi solicităm un „decalog al slăbitului”, iar ce ne-a mărturisit tânăra, vedeți în regulile de mai jos. 

  1. Mergi cât mai mult pe jos. Deși pare a fi un lucru banal, mersul pe jos este foarte eficient pentru tonifierea picioarelor și întărirea mușchilor!
  2. Bea cât mai multă apă! Apa este ca aerul de care avem nevoie de când ne trezim și până când ne culcăm. Deși beau apa forțat, ea este foarte importantă pentru eliminarea surplusului de grăsmine din organism, iar de asta m-am convins pe propria piele.
  3. Elimină din alimentația ta produsele de patiserie. Deși sunt apetisante lipite pământului, ele pun pe noi cele mai multe kilograme și ne împiedică să atingem forma fizică de vis. Asta nu înseamnă excluderea lor definitivă, cantitatea contează.
  4. Consumă cât mai multe fructe și legume, ele ne dau adevărata energie pentru întreaga zi! Introducând legumele și fructele în alimentația mea, am înțeles că că „chipsuri” mai bune ca ele nu există!
  5. Combină corect alimentele. Este unul dintre factorii cei mai importanți pentru menținerea unei siluete de invidiat.
  6. Dieta zilnică trebuie să presupună două mese principale și trei gustări. Gustările sunt și ele importante în procesul de slăbit.
  7. Mergeți cât mai des la sport!
  8. Consumă cât mai puțin zahăr și produse dulci!
  9. Motivează-te corect! O motivație corectă înseamnă jumătate de drum parcurs în procesul de slăbit.
  10. Exclude din viața ta sintagma „nu pot”. Asta te va ajuta să atingi rezultatul dorit mult mai rapid!

Vedeți întreaga poveste a Dianei în acest interviu:

O adolescentă din Chișinău dezvăluie cum a trecut prin transformarea vieții: a dat jos 20 de kilograme

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: