În viața de familie există o problemă despre care, de obicei rar se discută, poate pentru că dezvăluirea acestui subiect este neplăcută. Unele femei se plâng că bărbații au devenit peste un timp mai puțin „bărbați”, iar pasiunea lor cea mare a devenit patul, televizorul și somnul.

Femeile uneori uită de faptul că anume ele au ales să meargă în viață la braț cu acești „molăi”. Ele motivează că la primele etape ale relației, el a fost total diferit de ceea ce este acum. Probabil te-ai îndrăgostit pentru o calitate anume nu? Și acum ea a dispărut? Poate nu a dispărut fără motiv?

Trebuie sau nu să-ți domesticești bărbatul?
Atunci când întânești un bărbat, într-acel moment când ai aripi la început de relație ești mai mult atrasă de puterea lui, de energia lui masculină. Îl admiri cum conduce mașina, cum ține mâinile, cum merge și vorbește. Povestești cu admirație prietenelor tale cât de sexy și viril este el.

Noi femeile iubim când bărbatul de alături își expune opinia ferm și ia decizii corecte. În adâncul sufletului, poate te revolți când el domină, dar un astfel de comportament te face să te simți în siguranță. Așa știi sigur – el e puternic, el e un bărbat adevărat.

Fiecare femeie, de fapt așteaptă de la un bărbat responsabilitate, susținere, putere de decizie și o minte lucidă. Cea care spune că nu preferă bărbații puternici și lideri, probabil se minte sau nu-și dorește o relație de lungă durată.

De ce oare atunci când un bărbat se însoară, lumea lui își schimbă culorile radical?  Doar de o femeie depinde care vector vor lua aceste schimbări. Există cazuri în care bărbații, odată despărțiți de burlăcie, spun adio multor prieteni care au făcut parte cândva din viața lor, de dragul familiei, pentru că soția este mai prioritar. Da, e frumoas când familia este prioritatea lui. Asta însă nu înseamnă că tot ceea ce a făcut parte din viața bărbatului cândva, ar trebui să dispară.

Femeia, după ce devine soție încearcă să domesticească bărbatul de dragul confortului și păcii în familie. De ce face asta? Probabil din frică, neîncredere sau gelozie.

Bărbatul, la rândul său acceptă această „închisoare”. S-ar părea că metoda funcționează, însă toate până la un timp.

În suflet bărbatul va tânji după sinele de altădată, după puterea care deja a apus. Bărbatul e asemeni unui leu închis într-o cușcă – nu se va resemna cu privarea de libertate. El poate deveni un leu umilit și îmblânzit. Ai văzut vreodată ochii unui leu dintr-o grădină zoologică sau în circ? Același lucru se întâmplă în inimile bărbaților. Inimile, care sunt lipsite de putere.

Te-ai întrebat de ce în țările europene, bărbații conduc până la adânci bătrâneți. Ba mai mult, aleg să conducă mașini sportive, unde pedala de accelerație parcă le dă o adrenalină. Asta pentru că ei renunță să creadă că au îmbătrânit.

Deci, noi femeile, vrem să ne mărităm cu „supermani”, care ne vor cuceri cu fapte și curaj. Dar când ajungem să ne mărităm, distrugem aceste supercalități cu propriile mâini. Ne este mai comod să trăim cu un leneș, care și-a făcut burtă, spală vasele, stă acasă și nu riscă să nimerească în plasa unei alte femei. Convenabil, dar până la urmă plictisitor și pentru tine. Și atunci, începi să te vaiți, să-i arunci reproșuri că s-a schimbat, că nu mai e acel „sex icon” care i-a sucit mințile, fără să întorici lumina spre tine ca să vezi cum ai contribuit tu la această schimbare.

De o putere bărbătească au nevoie ambii. Oricare femeia visează în secret ca soțului ei să redevină acel sălbatic, puternic, pasional și periculos. Să vină acasă brusc, să o scalde în îmbrățișări și săruturi.

Adevărul este că alături de un astfel de bărbat, ar trebui să fii și tu alta. Bărbatul care își păstrează verticalitatea nu acceptă provocări, lingușeli și mofturi, atunci când nu este în toane bune.

E mult să vorbim la acest subiect. Adevărul este că femeia îi construiește imaginea unui bărbat, mai ales atunci când devine soția lui. Ea este responsabilă pentru schimbările care au loc. Întreabă-te, poate în primul rând te-ai schimbat tu, iar în rezultat și el. Din toate cele spuse mai sus, ține cont de un  lucru important: oferă-i libertate iubitului tău și atunci, el îți va aduce lumea la picioare.