E greu să ajungi la culoarea blondă a părului dacă ești satenă sau brunetă, dar și mai greu este să o menții. Hair Colorista Mariana Bîrcă ne-a explicat într-un interviu că este simplu să obții alte culori după blond, spre exemplu nuantele de roscat. Aaaa, și încă ceva important: Balayage pierde un pic din teritoriu, fetelor, dar apar alte tehnici asemanatoare cu trecerile gradate astfel încât păstram rădăcina naturală a părului. Mai multe detalii vă dă Mariana Bîrcă.

Cenușiul mai rămâne în tendințe!

„Blondul cenușiu la noi încă ramâne în trend, în timp ce pe piața internațională cedează în fața șatenului deschis sau pentru nuanțe mai închise, aproape de ciocolatiu. Suvițele californiene se poartă unde vârfurile sunt mai deschise decât rădăcina, dar din aceeași gamă. Mai multe detalii cenușiul! Tendința de blond platinat, este una foarte solicitată în continuare, dar ele se potrivesc mai mult persoanelor cu tenul deschis, care vor să dea părului o nota de originalitate. Aceste nuanțe de platină le obținem mai mult pe părul natural de nivel deschis, dar pot fi obținute și din păr vopsit, însă pentru aceasta e nevoie de câteva proceduri. Nu știu de ce la noi nu se mai satură femeile de culoarea aceasta.”

E un mit că din blond faci orice culoare

„Cred că cea mai mare provocare a fost să-i corectez unei cliente părul verde, obținut în urma unei vopsiri efectuete acasă. Fata a combinat nuanțele greșit pe un blond pal, cu gândul că pune gri și va obține tot gri, însă în rezultat i-a ieșit verde. Pentru corecție am avut nevoie de produse profesionale, de minim cinci ore de lucru, însă asemenea lucrări pot dura și opt ore, depinde de păr. Iată și dovada că din păr blond nu obținem întotdeauna orice culoare dorim. Eu prefer s-o spun pe șleau: „Tot ce e ieftin, costă scump”. Decât să faci prostia acasă, mai bine din start adresează-te unui specialist în domeniu.”

Mai e la modă balayage?

„Este un model de vopsire foarte econom, pe care nu orice colorist îl poate realiza. E scump să mă vopsesc astăzi, dar ține în timp și asta e superb pentru client. Dacă mai e la modă nu pot spune, însă acum există o sumedenie de tehnici asemănătoare, și totuși diferite: airtuch, flyage (cu șivițe naturale pe lungime) – iar acestea se vor purta foarte mult. Tendințele acestui an în materie de culoare a părului sunt pe nuanțe de auriu, mov ciocolatiu, blond caramelizat, maroniu cu violet, dar calme, care se potrivesc și pentru femei cu ten închis sau deschis. Despre culoarea tenului, însă, într-un alt material am să povestesc mai multe.”

Vezi și: Mariana Bîrcă, colorista care pune accent nu doar pe culoare, dar și pe calitatea părului

Distribuie articolul: