Clișeele și stereotipurile legate de frumusețe nu se rezumă doar la centimetri și volum, ci se împart și pe criteriu de anotimp. De ce adică vatra trebuie să fim suple, îngrijite și să arătăm perfect, dar iarna ne putem lăsa pe tânjeală? Manechiurista Rodica Butnaru ne recomandă să fim frumoase în primul rând pentru noi și să ne facem din fiecare zi o sărbătoare a noastră - doar astfel îi vom face fericiți pe cei din jur.

Este foarte greșit să atragem atenția doar la manichiură. Mai puțin de 50% din femeile care vin la salon aleg să îngrijească și manichiura și pedichiura. Mâinile pe noi ne deservesc, picioarele oare nu? Nu ele ne poartă mereu, oriunde și orice ar fi? Picioarele trebuie tratate ca niște regine tot anul pentru greutatea pe care o duc și pentru că atâta ne slujesc… fără să spună nimic.

Pedichiura nu înseamnă numai aspectul exterior, frumos și colorat al unghiei. Pielea dură de la talpă, în special adunată pe călcâie trebuie neapărat înlăturată. dacă e să credem în puterea energie, în energetică, noi ne încărcăm cu energie de la pământ. Odată blocată, pielea noastră nu poate acumula, nu se poate alimenta de la pământ cu această energie.

Un alt aspect foarte important este cel igienic. Pielea mortă trebuie înlăturată, numai așa vom oferi șansa organismului nostru să respire, tălpilor să se revigoreze. Această piele adunată pe călcâie generează disconfort, mâncărime, poate duce la răni, fiind expusă la frig și la bătături severe. Odată curățită, ai impresia că zbori, iar disconfortul imediat dispare.

Păcat că mulți nu dau importanță acestei proceduri, probabil inclusiv din considerente financiare. Nu este mai scumpă, însă. Prețul este la un nivel cu cel pentru manichiură. Picioarele sunt cele care suferă cel mai mult: ele sunt mereu sau prea astupate, sau în vânt și praf (în sezonul cald). Marea greșeală a noastră este că nu îngrijim picioarele la timp, așa precum o facem cu mâinile.

Mai mult de jumătate dintre persoanele care apelează la nail artist pentru pedichiură vin la să facă asta din cauza unei probleme: fie că e vorba de unghii încarnate, fie de bătături în talpă. Bătăturile deranjează foarte mult și atunci pedichiura este soluția cea mai bună, asta desigur dacă nu este prea severă bătătura, pentru că în acest caz trebuie înlăturată la o clinică specializată. La fel este situația pentru unghiile crescute în carne.

Femeile noastre aleg să facă pedichiura pentru această ușurare. Estetic este o greșeală. Picioarele sunt ale tale, iar confortul personal este pe primul loc. Deci, faceți pedichiura pentru voi în primul rând, abia apoi pentru lumea care vă admiră.

Nu mai ține regula că manichiura și pedichiura trebuie să fie de aceeași culoare. Pot fi radical diferite! De obicei doamnele sau domnișoarele optează pentru culori închise și doar vara, când merg la bazin sau mare, vor opta pentru culori nude, pastelate, colorate. Nu se va demoda niciodată și se va potrivi la orice ținută și situație pedichiura french.

Nu îmi impun părerea, doar pot recomanda ceva clientelor. S-au liniștit moldovencele în privința desenelor pe unghii și tare mă bucură asta. La picioare preferă cel mai des să adăugăm pietre, multe pietre pe degetul mare, spre exemplu. Cel mai straniu pentru mine este să fac două culori pe unghiile de la picioare – însă voia clientului e lege!

Vara femeile optează și pentru unghii mai lungi la picioare. Aici partea estetică, naturală de creștere a unghiei este crucială. Dacă unghia nu crește drept, ci încovoiat, de cele mai multe ori recomandăm să renunțe la pedichiură lungă – va arăta ridicol.

Cea mai corectă formă a unghiei de la picior este cea naturală, pătrată. Nu recomandăm forma rotundă sau ovală anume pentru că unghiile de la picioare sunt mici și uneori arată foarte ridicol în această formă. Forma unghiei se va ajusta după patul unghial, linia de jos a unghiei.

Nu ezitați să faceți acasă băi fierbinți cu sare, de circa 15-45 de minute. Apoi vom curăța pielea moartă și vom aplica pe picioare o cremă foarte grasă. Picioarele pot fi învelite cu pachete din polietilenă și încălțăm deasupra ciorapi groși. dacă nu rezistăm să ținem toată noapte, e bine să ținem această mască la picioare măcar 1-2 ore.”

Foto: Libertatepentrufemei, studio33.ro

Distribuie articolul: