Cel mai de amploare proiect fotografic al anului 2016 realizat de Rudenco Diana, Art-Book-ul „Love em’or hate em” a fost încheiat de cea mai talentată artistă-actriță anului Daniela Burlaca. Ultima serie de fotografii cuprinde un larg spectru de emoții. Actrița teatrului Geneza Art – Daniela Burlaca apare în cadre pline de sentiment. Va îndemnăm să vizualizați cu noi acest tandem a două artiste talentate.

Diana RudencoNu e atât de ușor să realizezi un editorial fotografic, mai cu seamă că protagonista acestuia este o actriță pe care fotografiile pur și simplu o iubesc. Așa s-a gândit și Diana Rudenco, fotografa care a încercat să transmită în primul rând emoție și multă pasiune prin această serie fotografică. Mai multe detalii despre proiect, dar și despre muza acestuia ne-a oferit chiar Diana Rudenco, într-un scurt interviu.

Cum ai văzut-o pe Daniele Burlaca în această serie fotografică?

Într-o lume obsedată de întrebări, ea a fost răspunsul! Vibrația ei mi s-a strecurat sub piele, sub unghii și în oase. Ce poate să te inspire mai frumos decât această armonie…?

Citește și: Fotografa Diana Rudenco surprinde cu un proiect erotic: „Eu văd frumusețea în femei mature” (Foto)

Ce sentimente îți trezește ție personal această serie?

Fiecare poză mă face să simt dragoste, pasiune, frică și mister. Nimeni nu mi-a zis că am să întâlnesc divinitatea într-un chip de femeie – această întâlnire, sesizată pe tot parcursul ședinței, dar și în post-producție a fost o revelație adevărată.

daniela-burlaca-4

Acum un an ziceai că acest Art-Book trebuia să cuprindă 13 serii fotografice?

Exact, 13 erau în plan. Nu mă așteptam să ia o asemenea amploare aceste proiect. Am lucrat cu peste 70 de femei în acest an, iar experiența aceasta a fost una deosebită. Abia aștept să îmi setez o nouă „aventură pentru acest an”.

Cum a fost această experiență cu Daniela Burlaca?

Pot să zic că acestă ședință foto a fost un tango – pasional, ferm, profund și misterios. O conexiune parțial explicabilă între noi două. A fost cel mai intens shooting care l-am avut vreodată.

Citește și: Diana Rudenco, tânăra care are talentul de a fotografia deosebit femeia: „Fotografiez mai mult femei din simplu motiv ca le înțeleg mai bine”

Ce transmite acest editorial? Care a fost scopul pricipal al Art-Book-ului?

Scopul principal a fost constatarea faptului că o femeie de succes va fi mereu pusă la judecată… Dacă va fi ea iubită sau nu – rămâne mereu la alegerea societății. Cert este că femeia de succes niciodată nu va trezi indiferență. Mă bucur că această idee ne-a unit și am creat acest Art-Book. Sper că am reușit să transmitem căldură și gheață, emoție și indiferență, mai multe contraste care sunt de fapt parte din viața noastră.

Ce este arta… în viziunea ta?

Arta este dăruirea de sine oamenilor. Arta reprezintă frumosul în toate formele sale de manifestare. Iar frumosul, ca valoare estetică, apare cel mai des din dramatism și din tragedie. Arta ne face conștienți de valorile estetice și ne dă răspunsuri la multe întrebări.

E valabil și pentru arta fotografică?

daniela-burlaca-21Pentru mine fotografia nu este reportaj, este ficțiune. Așa încerc eu să o arăt lumii și așa o percep. Sper că îmi reușește să transmit pe deplin aceste trăiri.

Care este poza preferată din această serie cu Daniela Burlaca?

„În fiecare bărbat este o femeie care plânge” – acesta ar fi genericul întregii serii de fotografii. Preferatele mele sunt pozele în rochia roșie, de obicei culoarea mă distrage, dar în cazul Danielei culoarea roșie amplifică stările ei și trăirile sufletești.

Cum se numește genul de fotografie în care lucrezi tu?

Fotografia Fine-art este un termen folosit pentru ceva vag. Ideea este că fotografia fine-art exprimă emoțiile și interpretarea artistului, comparativ cu fotografia fashion care tinde să „vândă” un anumit stil de viață. Deci eu fac artă și chiar cred că e posibil să faci asta în Republica Moldova.

De ce anume Daniela Burlaca?

daniela-burlaca-2M-a captivat, m-a impresionat și mi-a transmis o multitudine de stări și sentimente. Daniela are o vibrație incomparabilă, este femeia pe care nu te saturi să o admiri, este profundă și foarte emblematică pentru termenul de feminitate și de putere în același timp.

Ce aspirații ai în anul care vine?

În 2017 voi lansă un proiect nou, care sper să vă impresioneze la fel de mult că și Art-Book-ul „Love ‘em or hate em”.

Precizăm că proiectul „Love em’or hate em” a fost realizat în diferite locații și cu mai multe femei cunoscute, printre care artiste celebre, actrițe sau persoane publice: interpreta Natalia Gordieco, stilista Aurelia Neider, cântăreața Felicia Dunaf sau jurnalista Rodica Ciorănică.

Foto: Diana Rudenco

Distribuie articolul: