Trei tineri din Thailanda au devenit primii trei bărbați căsătoriți din lume, după ce relația lor a fost oficializată în cadrul unei ceremonii matrimoniale. Art, Joke și Bell locuiesc acum împreună, se iubesc și „trăiesc ca frații”. Vezi mai jos istoria acestora.

Art în vârstă de 26 de ani și Joke de 29 de ani, s-au întâlnit în timpul unor afaceri și la scurt timp au devenit „romantici”. Apoi l-au întâlnit pe Bell în vârstă de 21 de ani, la o petrecere – dată în cinstea celui din urmă, când a fost internat în spital cu o boală congenitală. În cele din urmă trio-ul a decis să se căsătorească.

Trei bărbați gay și-au legat destinele în cadrul unei ceremonii matrimoniale și astfel au devenit primul „cuplu în trei” din lume care s-au căsătorit.

Joke, Bell și Art au făcut schimbul de jurăminte dla nunta lor de Ziua Îndrăgostiților, în casa lor din Uthai provincia Thani, Thailanda.

Mirii sunt considerați a fi primul trio masculin din lume care s-au căsătorit și au devenit faimoși datorită fotografiilor de la nuntă, care au ajuns pe câteva rețele de socializare.

Bell, din provincia Phitsanulok, a spust: „Unii oameni nu pot fi de acord cu decizia nostră și poate au dreptate, dar noi credem totuși că, sunt și foarte mulți care ne înțeleg și acceptă alegerea noastră. Iubirea este iubire, în cele din urmă.”

Deși căsătoriile de același sex nu sunt recunoscute ca fiind legitime în conformitate cu legislația thailandeză, trio-ul au putut să-și „oficializeze” iubirea lor în conformitate cu legislația budistă.

Art din provincia Chiang Mai, s-a întâlnit cu Joke, din Uthai provincia Thani, în timpul unor afaceri încă în anul 2010 și de atunci lucrează împreună, iar relația lor a înflorit într-o poveste de dragoste. De atunci și până nu demult, ei locuiau împreună.

Cuplul l-au întâlnit pe Bell, care studia la Universitatea din Phitsanuloke (la facultatea de management), în timpul unei petreceri. La scurt timp și-au dat seama că au toți trei au sentimente unul pentru altul.

După ce Bell a fost diagnosticat cu o boală congenitală, bărbații au devenit inseparabili. După această noutate, Joke și Art i-au propus lui Bell să se căsătorească toți trei împreună. Acesta din urmă a căzut de-acord, dar avea o singură condiție, ca cei doi să-i ceară mâna de la părinții lui.

Art a mai spus: „Doar în momentul în care Bell a fost spitalizat, nouă ne-a fost clar că noi toți avut multe sentimente plăcute unul pentru celălalt. Ne gândeam, oare care ar fi cea mai bună modalitate de a ne arăta dragostea reciprocă-n trei, apoi a venit ideea de a ne căsători.”

„Poate păre ciudat pentru unii, dar totuși oamenii ne înțeleg legătura noastră și motivele pentru care ne-am căsătorit.”

În Thailanda lesbienele, gay-i, bisexualii, se confruntă des cu legile care dezaprobă relațiile lor, dar cei mai ingenioși găsesc calea „de evadare” dacă au o „necesitate”, spre exemplu ca aceast trio.

Joke consideră că mariajele între persoane de același sex trebuie să fie valabile ca toate celelate ceremonii și gay-i să fie tratați ca atare.

Joke a mai spus: „Acum, societatea tailandeză are o mai bună înțelegere a orientării sexuale, deoarece tot mai multe nunți de același sex apar la TV, în ziare și în presă, ne simțim mai acceptați și capabili să ieșim din casă. Foarte mulți oameni care ne susțin, ne-au binecuvântat deja și ne acceptă așa cum suntem.” 

„Cuplul în trei” au menționat: „Ne iubim unii pe alții și trăim împreună ca frații, sperăm ca lumea să ne înțeleagă.”

Sursa/foto: mirror.co.uk

Distribuie articolul: