Ograga Conacului Manuc Bey de la Hâncești a devenit, ieri, neîncăpătoare pentru turiștii de acasă care au dorit să ajungă la Festivalul Fructelor de Mare, desfășurat acolo. Organizatorii i-au întâmpinat cu bucate din fructe de mare și pește, însă cozile pentru a-ți lua o porție erau imense. Se pare că, ulterior, același calificativ putea fi dat grămezilor de gunoi.

Deși nu avem decât 1 km de ieșire către mare, un festival dedicat fructelor de mare a fost inițiat și desfășurat la sudul țării. Menit să adune turiștii la unul dintre cele mai frumoase puncte de atracție istorică din Hâncești, Conacul Manuc Bey, festivalul a convins multă lume să vină la eveniment. Curtea Conacului a devenit neîncăpătoare – o mare provocare și pentru bucătarii care găteau la tigaie fructele de mare.

Cel mai mult vizitatorii s-au bucurat de posibilitatea de a vizita obiectivul istoric, renovat recent și care ascunde vestigii importante pentru neamul nostru.

Mai mulți vizitatori ne-au scris la redacție feedback-ul după festival, imaginile centrale fiind cele legate de ordinea de la eveniment. Cât despre fructele de mare, au fost din plin – marea provocare era să ajungi să-ți iei o porție, care costa aproape 150 de lei.