Motivația este motorul principal al tuturor lucrurilor bune care se întâmplă – iar în cazul slăbitului axioma se confirmă! Alexandrina Gorceag era, aparent, bine. Însă, ca orice femeie, își dorea să fie admirată inclusiv pentru felul cum arată, își dorea haine mai mulate și, bineînțeles, să fie mireasa visurilor ei, în rochie albă cu talia conturată perfect!

A ajuns cuțintul la os

„Cred că fiecare fată și-ar fi dorit să fie zveltă, slăbuță! De fapt și eu mereu îmi doream asta, dar cred că nu am fost atât de motivată până când nu mi-au mai rămas haine în garderobă. Atunci a ajuns cuțitul la os!
Deci, totul s-a luat din familie, precum și în alte familii de la noi: alimentația incorectă, la ore târzii, mișcare puțină…

Pe când eram la școală nu atrăgeam atenție mare la felul cum arăt, însă odată ce am ajuns la universitate mi-am dat seama că nu e bine ceea ce văd în oglindă. Am început să frecventez diferite săli de sport, însă ceea ce dădeam jos într-o lună, alimentându-mă greșit, revenea într-o săptămână! Totul până am ajuns, descurajată, să cred că nu are rost să fac mult efort degeaba.”

Motivația vine din… dragoste

„A durat această perioadă până când soțul mi-a făcut cererea în căsătorie, de fapt până când au început căutările rochiei de mireasă. Îmi era dezgustător să văd cum, măsurând o rochie, nu o pot încheia. Ajunsesem până la mărimea L, unele haine chiar și XL. Mi-am luat inima în dinți și, văzând pe internet oferta de Jumping și Kangoo Jumps la o sală de fitness, am început să frecventez aproape zilnic. Am început să consum mai multă apă, ceea ce până atunci n-o făceam practic deloc. Kilogramele începuseră să se ducă, cu greu, deoarece nu cunoșteam cum să mă alimentez”, recunoaște Alexandrina.

3 luni în care… nu s-a înfometat

„Minune, căutând care sunt beneficiile jumping-ului, prin internet, am dat de proiectul „The Power of Jumping”, organizat de Elena Ozun și mi-am zis: „de ce nu?!”

Proiectul a durat 3 luni, în care am frecventat regulat antrenamentele de jumping și nu m-am înfometat deloc. Am descoperit alimentația sănătoasă: cu 5 mese pe zi, 3 importante și 2 gustări, am exclus dulciurile, făinoasele, salamul, apa carbogazoasă, în schimb am introdus în regim multe vitamine proaspete, proteine și calciu. Am avut și perioadă de stagnare, pe care am depășit-o, mărind aportul de efort fizic și scăzând numărul caloriilor”, ne dezvăluie Alexandrina.

Cel mai important…

„Datorită acestui proiect am ajuns să-mi placă fata din cealaltă parte a oglinzii. În 3 luni am dat jos 13,1 kg, am slăbit sănătos din grăsimi și am crescut procentul de masă musculară, am crescut procentul de apă. Cel mai important, la nuntă am purtat o rochie de mărime S și nu în ultimul rând, deja cunosc cum să mă alimentez corect. Îmi place cum arăt, am muncit foarte mult pentru aceasta, mă mândresc cu mine și îmi iubesc corpul!”, ne-a spus foarte mândră frumoasa mireasă din imagine.

Dacă ai și tu o poveste similară, nu ezita să ne-o povestești la EA@interakt.md.