Istoriile despre #Cumamnăscut care ne vin la redacție continuă să ne șocheze. De la atitudine neomenească, mită cerută în față și până la incompetență - toate se pot întâmpla uneia și aceleiași persoane. Cel mai trist este că această mamă se teme să mai nască vreodată în această țară.

„Am născut în 2006 Centrul Mamei și Copilului și am rămas traumată pe toată viața, încâtcu greu M-aș hotărâ să mai nasc o dată în Moldova. Încă de când era însărcinată mi-au spus că copilul are malformații am făcut analize, cu prelevare lichid din burtă. M-au purtat o grămadă pe drumuri și am „retrăit” (M-am emoționat) tare mult. Au ieșit bine analizele, a decurs bine și prin recomandări am ajuns să nasc la șefa de secție.
Era una din cele mai bune, după spusele altora, așa că la 41 de săptămâni am ajuns la ea, s-au rupt apele, m-au chinuit-o până târziu. Nici nu au văzut că copilul era cu cordonul înfășurat, iar după ore întregi de chin mi-au făcut în final vacuum ca să scoată copilul. Abia după ziceau că trebuiau să îmi facă cezareană… Norocul copilului că din burtă era deștept și ținea ea, suflet mic și neajutprat, cu minuța cordonul că să nu se sufoce. M-au tăiat, m-au cusut, soțului nu i-au permis să între, apoi imediat copilul a făcut icter.
Am dat bani în stânga și în dreapta. numai să se uite la noi și să se poarte omenește, iar ei îmi făceau curățirea în vagin și au lăsat un tampon înăuntru. Aveam dureri groaznice și nimeni nu știa de la ce. Peste o lună deja nu mai puteam, abia atunci și-au dat seama că ceva nu e în ordine. Ei au lăsat tamponul cela care deja prindea carne, puteam să mor că făceam infecție și nu știam de ce. Copilul până la 4 ani numai în medici și tratamente a fost, toate fiind cauzate de traumele de la naștere.
Acum copilul meu are curând 11 ani, e un copil deștept, eminent… dar după medicii din Moldova zicea că o să nasc un copil cu dizabilități… Am rămas cu o traumă pe viață, că nu-mi mai doresc copii. Mi-e frică și nu mai vreau, după câțiva ani de chin după naștere, să ajung din nou pe mâna lor, să mă las în seama unor incopetenți care iau mită și lucru nu îl fac.
le doresc mult curaj fetelor care aleg să nască copii în Republica Moldova.”

PS: Autoarea a dorit să rămână anonimă.

Nota redacției: Dacă vrei să ne împărtășești istoria ta despre Cum ai născut în Republica Moldova, dacă vrei ca povestea ta să fie auzită scrie-ne la EA@interakt.md, iar noi o vom publica, cu numele sau sau sub anonimat, așa cum vei prefera. Ne poți mărturisi și istorii pozitive, ne poți spune despre doctorii sau cadrele medicale calificate care ți-au lăsat o impresie bună și crezi că lumea merită să știe despre ei. #Cumamnăscut

Citește și: „Am oferit bani și nu îmi pare rău!” O mămică își povestește experiența de naștere la Spitalul Nr.1

Distribuie articolul: