Dacă vrei să devii o persoană manierată din toate punctele de vedere, trebuie să știi măcar cele mai simple reguli de utilizare ale tacâmurilor de servit. Iată ce tacâmuri se folosesc pentru fiecare bucată. 

Cum utilizezi corect tacâmuri de masă. Găsește fiecare tacâm numerotat mai jos, în imaginea reprezentativă:

1. Farfurie pentru mâncare caldă.

 2. Farfurie pentru gustare.

 3. Farfurie pentru pâine.

 4. Furculiță pentru gustare.

 5. Furculiță pentru pește.

6. Furculiță pentru mâncarea de bază.

7. Cuțit de masă.

8. Cuțin pentru pește.

 9. Cuțit pentru gustare.

 10. Lingură pentru mâncarea de bază.

 11. Cuțit pentru unt.

12. Lingură pentru desert.

13. Furculiță pentru desert.

14. Pahar pentru apă.

15. Pahar pentru vin alb.

16. Pahar pentru vin roșu.

Ce să NU faci la masă

– NU te agita. Dacă nu-ţi place ceva, lasă-l în farfurie.
– NU sufla în mâncare. Aşteaptă să se răcească de la sine.
– NU fuma la masă, decât dacă ai fost invitat de către gazdă.
– NU fotografia masa, vei părea disperat.
– NU te certa cu chelnerul.
– NU folosi tacâmurile pentru a indica ceva cu ele.
– NU ţine furculiţa în mână când bei.