Nu este ușor să ne imaginăm că greutatea noastră nu depinde în totalitate de ceea ce mâncăm, dar de unele produse chimice invizibile din interiorul nostru. Sunt un șir de factori care influențează greutatea, stresul, ereditatea, metabolismul, alimentația incorectă, inactivitatea, însă anume hormonii dau comandă organismului când să acumuleze sau să ardă grăsimea.

 Hormonul Insulină

Celulele primesc energie din glucoză. După masă, nivelul glucozei crește, iar pancreasul secretă insulină. Ea ajută la livrarea glucozei în celule. Figurat, împreună cu glucoza, insulina bate la ușa celulei, permițând glucozei să intre în interior. Datorită acestui hormon noi avem energie și tot el are grijă de colectarea și stocarea grăsimilor. Dacă în organism nivelul de insulină este ridicat acesta va depune grăsimi.

Hormonul Cortizol

Cortizol este hormonal stresului. Acesta este secretat de glandele suprarenale pentru a preveni scăderea glucozei din sânge. Din acest motiv când suntem stresați apare pofta de mâncare în special dorința de ceva dulce, astfel organismal acumulează putere pentru a confrunta situațiile dificile. Scade rata metabolismului pentru a conserva energia, dacă nivelul acestui hormon va fi ridicat kilogramele se vor aduna.

Vezi și: Actrița Comedy Woman, Maria Fedunkin a slăbit enorm și este de nerecunoscut. Cât de frumoasă e schimbarea (Foto)

49286zh7pi

Hormonul Leptină

Leptina răspunde de simțul saturației și de celulele adipoase, ea transmite creierului mesajul că vați săturat. Controlează rata metabolismului și decide ce să facă cu grăsimea, să o acumuleze sau să o ardă. Dacă aveți un nivel scăzut de leptină veți mânca în exces. Cel mai des scăderea acestui horom e provocată de dereglările somnului și lipsa unui regim.

Hormoni tiroidieni

Hormonii tiroidieni, T3 și T4, sunt produse de glanda tiroidă și au menirea de a active arderea grăsimilor. Ele reglează rapiditatea metabolismului, dacă nivelul hormonului este scăzut grăsimea se va acumula.

Nu uitați să duceți un mod de viață sănătos și să aveți grijă de voi. Alimentația corectă și sportul vă asigură o stare de confort și un exterior sănătos și frumos.

Foto: Culturism.ro

Citește și:  După ce a slăbit considerabil, cântăreața Nastya Kamenskih spune ce consumă la dejun (Video)

Jasmin vorbește în premieră despre cât și cum a slăbit după a treia sarcină

Distribuie articolul: