Odată cu venirea verii, fiecare părinte se gândește la noi și noi distracții prin care să ocupe în mod interesant timpul odraselor. Pentru că reprezintă o activitate foarte distractivă, practica realizării de baloane imense din săpun, în condiții de casă, va fi pe plac tuturor. Cum le poți pregăti, vei descoperi în tutorialul de mai jos.

Pentru a putea face baloane de săpun imense chiar în curtea casei, vei avea nevoie de următoarele materiale și ingrediente:

  • Săpun lichid sau gel de spălare a vaselor – 250 ml
  • Gumă de guar (E 412) – o lingură
  • Praf de copt – o lingură
  • Apă – 16 pahare
  • O sfoară nu prea groasă
  • 2 bețe
  • o piuliță

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce ai toate ingredientele la îndemână, este amesteci, pe rând, următoarea masă: mai întâi săpunul lichid, apoi guma de guar și praful de copt, toate fiind amestecate foarte bine. Acum, trebuie să adaugi apa și să amesteci din nou foarte bine, cu jutorul unui tel metalic.

Urmează pregătirea carcasei care va forma corpul baloanelor de săpun. Cele două bețe pe care le aveți la îndemână trebuie să fie prinse, la capete, de sfoară, având grijă ca între ele să nimerească piulița – o greutate foarte bună. Diametrului cercului format de sfoară, va dicta mărimea baloanelor de săpun. Acum, când carcasa e gata, e suficient să înmoi sfoara în amestecul de săpun și să depărtezi bețele în aer. Sfoara ar trebui să producă, grație vântului, niște baloane imense din săpun. În timpul deplasării, corpul baloanelor se lungește și devine mai mare.

Soluția din săpun se poate părtra preț de câteva săptămâni, dacă va fi închisă ermetic într-un vas. Puteți realiza orice cantitate de soluție, păstrând proporția de apă și săpun de 1:16.

Sursa: YouTube/WhatsUpMoms

Foto: smockityfrocks.com

Distribuie articolul: