Lumea modei se revoluționează cât ai zice pește, iar designerii inventează o mulțime lucruri imposibile altădată. Un exemplu viu este designerul spaniol Manel Torres, care creează haine prin simpla pulverizare a unui spray. Haina pulverizabilă, care se naște direct pe corpul clienților, poate fi spălată ulterior și purtată din nou! Cum se naște un astfel de obiect vestimentar, vedeți mai jos.

Deși povestea lui pare a fi ruptă dintr-un film futurist, Manel Torres a patentat ideea spray-ului vestimentar încă din 2000.

În timp ce studia la Colegiul Regal de Artă din Londra, i-a venit ideea de a crea țesătura care se creează cu ajutorul unui spray, un material futurist, fără sudură, rapid și confortabil.”

Pentru că nu era specialist în chimie, a rugat un specialist de la Imperial College din Londra să-l ajute să conceapă minunatul spray, care naște haine pe corpul oamenilor. După ani de cercetare, această țesătură obținută prin pulverizare seamănă cu o a doua piele, într-atât de comodă este.

Prin acest spray, clientul poate obține o haină din diverse țesături: lână, acril ș.a. Unii clienți spun că acest material este foarte rece în timpul aplicării cu ajutorul unui instrument cu presiune, însă când văd că pe corpul lor își face apariția un tricou de toată frumusețea, atenția se îndreaptă anume spre el.

Criticii l-au întrebat pe Manel Torres dacă firele de păr nu reprezintă o piedică în obținerea țesăturii, însă autorul i-a asigurat pe toți, într-un discurs TEDx, că firele nu se lipesc de substanța pulverizată.

În funcție de dorința designerului, din acest spray se pot obține haine versatile, colorate, accesorizate și totul ia naștere în secunde numărate. Important este, însă, că hainele nu trebuie aruncate după o singură utilizare, ci pot fi spălate la fel ca și hainele obișbuite.

Deși sunt o realitate deja de 14 ani, hainele pulverizabile încă nu au apărut în comerț. Acum, afacerea lui Manel este în plin proces de creație. Designerul spaniol își propune să ofere în scurt timp niște ”haine” ieftine și create cu mâna proprie a clientului. Bărbatul e sigur că haina pulverizabilă este haina viitorului, o alternativă perfectă pentru ceea ce îmbrăcămîn prezent.

Foto:www.vitodibari.comwww.thetimes.co.ukwww.core77.comwww.mnn.com

Distribuie articolul: