Dimineața de după Revelion este în acelați timp un moment magic, dar și dificil. Ce ai de făcut ca să-ți revii? Vezi mai jos câteva sfaturi practice pe care le poți pune în practică chiar acum.

Dacă ai avut parte de o noapte fără somn

Acum 20 de ani în urmă, cercetătorii japonezi și-au pus întrebarea „când este mai bine să faci duș – dimineața sau seara?”, într-un final a câștigat opțiunea nr. 2! Acest truc ar putea să te ajute să adormi rapid după o petrecere veselă. După ce faci duș, temepratura corpului scade, iar creierul îți dă de știre că e timpul să dormi. Deci, dacă după o noapte de distracție ai probleme cu adormitul, încearcă să faci un duș. Cu siguranță vei avea parte de un somn liniștit și odihnitor.

Dacă ai nevoie să-ți revii

Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te trezești (chiar dacă te simți bine) este să bei un pahar cu apă. Poți adăuga și un pic de suc de lămâie. Simți o stare inexplicabilă de anxietate? Adaugă în paharul cu apă puțină miere. Te asigurăm că în acest fel îți va fi mai ușor să-ți revii după ce te-ai distrat în noaptea de Revelion.

Dacă ai umflături

Pune din timp o a doua pernă sub cap, astfel încât capul să fie poziționat mai sus, iar  lichidul să nu curgă spre el. Încearcă să dormi pe spate. Nu ai reușit să faci aceste trucuri? Patch-urile sau o mască de țesătură te vor ajuta și te vor revigora puțin de dimineață.

Dacă te doare capul

Nu te grăbi să iai pastile. Poți apela la aromaterapie, uleiurilie esențiale nu doar că au capacitatea să-ți ia durerile de cap, dar îți vor oferi și o doză de relaxare. Aceste proprietăți le are în mod special uleiul de lavandă și rozmarin.

Dacă ai senzație de foame

Dorința de a lua micul dejun cu ceea ce a mai rămas după masa de sărbătoare este mare, dar obiectivul nostru este să ne ocupăm de consecințele exceselor de ieri, decât să le agravăm. Nutriționiștii recomandă să-ți faci, spre exemplu, un smoothie de legume verzi și ananas și un toast cu avocado. O mâncare ușoară este opțiunea perfectă după masa copioasă de aseară.

Sursa: Glamour.ru 

Distribuie articolul: