Un domn cântă la o muzicuţă în piaţa centrală. Turiştii intră-ies din Catedrală. Localnicii lenevesc în faţa unui espresso, iar eu, mai nu zburd de bucurie, că mă aflu în Como şi fac parte din acest peisaj. 

Să te orientezi prin orăşel e foarte simplu, la gara de trenuri  găseşti panouri informative cu rutele autobuselor locale sau autobusele regionale, care pleacă spre satele de pe litoralul lacului Como.

Como

Am ales să vizităm mai întâi centrul oraşului, ca mai apoi să mergem în cel mai pitoresc sătuc din nordul Italiei şi anume Bellagio.

Como

Como, este genul de oraş italian perfect pentru cărţi poştale. Privelişti nemaipomenite lângă lac, localnicii primblându-se agale pe faleză, câţiva turişti ici-colo, de altfel o linişte şi o stare de bine care nu prea ai cum să o redai.

Como

Cel mai frumos obiectiv turistic din Como este Catedrala sau Duomul din Como. A fost construită mai multe secole la rând, din 1396 până 1740, anul când s-au finisat toate lucrările. Este deosebită prin fapul că îmbină multe stiluri, lucru ce se observă cu ochiul liber, chiar şi de necunoscători. În partea stângă este o parte din vechea Basilică Santa Maria Maggiore construită în stil romanic, iar Catedrala propriu-zisă e în stil gotic.

Como

Como

Următorul obiectiv de vizitat în Como este clădirea teatrului orăşenesc care se află exact în spatele Catedralei.Ieşind din Piazza del Duomo am mers pe strada pietonală până la Basilica San Fedele care datează tocmai din sec. al VII-lea. Iar mai departe stradela te duce până la muzeul arheologic Paolo Giovio inaugurat încă din 1897. Mi-au rămas întipărite în memorie străduţele înguste din Como, piaţa centrală, gustul îngheţatei de pepene galben savurată în timp ce aşteptam ferryboat-ul spre Bellagio!

Como

Como

Viorica Ataman

Travelblog.md

Distribuie articolul: