Sezonul florilor bate la uşă! Fiindcă eşti în prag de sărbătoare şi, cu siguranţă, 8 martie îţi va aduce flori, te informăm cum să le menţii proaspete pentru o perioadă lungă de timp.

  • Dacă alegi să oferi în dar un buchet de flori, ai grijă să îl cumperi din florării şi nu din supermarket. 
  • Să ştii că cele mai rezistente flori sunt crizantemele, crinii, bujorii, narcisele galbene, garoafele, margaretele, anemonele și orhideele. Cele mai trecătoare sunt trandafirii, lalelele, freziile și irisul.
  • Înainte de a plasa florile într-o vază, tulpinile acestora se taie la un unghi de 45 de grade, aproximativ 2 cm. Aceasta va ajuta procesului de absorbţie a substanţelor nutritive. 
  • Mediul potrivit al florilor proaspete e o cantitate medie de apă potrivit de călduță, la temperatura camerei (aproximativ 19-20 de grade). 
  • Este foarte important ca apa să fie schimbată cu regularitate, pentru a fi evitată putrezirea tulpinilor. 
  • Se ştie că florarii plasează o monedă de argint sau puțin zahăr la baza vasului cu apă. Însă un alt secret al lor constă în faptul că ei adaugă şi puţin suc de lămâie sau o pastilă de aspirină. Mediul acid împiedică formarea bacteriilor.  
  • Scoate orice element artificial din buchet, deoarece acestea împiedică procesul de absorbţie. 
  • Pulverizează frunzele şi tulpinile florilor cu apă curată, de minim 3 ori pe zi. Ai grijă, deoarece unele flori ca orhideele, lalelele sau garoafele nu suportă picăturile de apă pulverizate pe petalele lor.

Distribuie articolul: