Nu mai e o noutate că semințele de dovleac prezină beneficii de top în ceea ce privește sănătatea. Pe lângă faptul că sunt delicioase și alcaline, mai sunt și excelente surse de minerale și vitamine necesare pentru imunitate, compuși ce reduc nivelul colesterolului rău, insomnia și alte afecțiuni frecvente. În tutorialul video de mai jos, vei afla cum poți prăji, la cuptor, semințele proaspete de dovleac.

Se știe că prepararea termică este în defavoarea celor care vor să profite la maxim de beneficiile semințelor, de aceea modalitatea de preparare oferită de Better Homes and Gardens se potrivește foarte bine acestei condiții.

2

Dacă nu ai semințele extrase din dovleac, atunci va trebui să începi cu tăierea unui dovleac și scoaterea semințelor din interior.

3

Următorul pas va fi spălarea semințelor și uscarea acestora.

4

După ce s-au uscat în totalitate, poți pregăti deja o tavă pe care vei întinde o hârtie de copt. Semințele se vor împrăștia pe suprafața tăvii.

5

Introdu tava cu semințe într-un cuptor, care se va încălzi timp de o oră la temperatura de +160 de grade Celsius.

6

După ce ai scos tava din cuptor, stropește semințele cu puțin ulei și presoară peste ele sare.

7

După ce au fost stropite cu ulei și sărate suficient de mult, semințele de dovleac vor fi introduse la cuptor în aceeași tavă, pentru 10-15 minute, adică până când se rumenesc bine.

Detalii, aici:

Foto: captură YouTube, the-girl-who-ate-everything.com

Distribuie articolul: