Dacă nu erați, până acum, mari amatori de zucchini, atunci rețeta video pe care o veți urmări mai jos, vă va trezi toate poftele. Această legumă plină de clorofilă în coajă, te poate ajuta să pregătești o gustare de zile mari.

Ingredientele necesare:

  • 2 sau 3 zucchini
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/4 cană de cașcaval ras
  • 1/4 cană de pesmete mărunțit
  • 1 lingură de pulbere de usturoi
  • 1 lingură de piper roșu pulbere

Pentru că vei avea nevoie și un sos special, vei putea pregăti, pentru rondelele gata coapte, un sos preparat din:

  • 1 pahar de maioneză
  • 1 linguriță de usturoi ras
  • 1 linguriță de piper iute
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Întâi de toate, zucchini se vor tăia rondele , după care, cercurile obținute se vor stropi cu ulei de măsline, pentru a se prăji foarte bine și a susține stratul superior.

Într-o farfurie separată, cașcavalul ras se va amesteca cu pesmetele bine mărunțit, praful de usturoi și piperul roșu.

Pe tava pe care o vom introducem la cuptor, întindem un strat de hârtie de staniol.

Fiecare dintre feliile de zucchini va fi dat prin amestecul de cașcaval, pesmete și condimente și apoi – se va aranja pe tavă.

Feliile de zucchini se vor coace pentru 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 180°C.

Sosul se va prepara foarte simplu: doar din amestecul ingredientelor enumerate mai sus. Combinația e delicioasă!

Detalii, aici:

Sursa: YouTube/CookWithApril

Foto: captură video

Distribuie articolul: